Звіт голови Житомирської районної ради Крутія С. Г. про свою діяльність

За звітний період відбулося 3 сесії, на яких ухвалено 57 рішень, прийнято 7 районних програм, у т. ч. Програму фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Житомирському районі на 2016-2020 роки, оскільки всім відомо, що стан доріг у Житомирському районі, особливо доріг державного значення, на які районна та сільські ради не мали права витрачати власні кошти, потребують негайних ремонтів; внесено зміни до 2-х програм, ухвалених радами минулого скликання. Відбулося 9 засідань постійних комісій, за результатами роботи яких винесено 43 висновки та рекомендації, сформовано президію районної ради з дорадчою функцією, до складу якої увійшли представники від усіх постійних комісій та депутатських фракцій, яких у районній раді сформовано 8 (від усіх політичних сил, представлених у районній раді 7-го скликання): Всеукраїнського об'єднання «Свобода», Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», від БПП «Солідарність», Всеукраїнської Чорнобильської Народної партії «За добробут та соціальний захист народу», Радикальної Партії Олега Ляшка, Аграрної партії України, «Опозиційного блоку» та політичної партії «Українське об'єднання патріотів - УКРОП».

Створено три робочі групи: з питань використання майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл та селищ району (тобто районної комунальної власності); з питань правового використання земель та для вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій району та їхнього фінансування. Зважаючи на проблемні питання, що виникають на територіях територіальних громад району, а також ситуацію, що склалася в країні загалом, районною радою за останні три місяці ухвалено 10 звернень до Житомирської обласної ради, Житомирської облдержадміністрації, Президента України, Прем'єр-міністра України, Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики України, Пенсійного фонду України – з питань затвердження переліку Поліських територій та віднесення до них окремих сільськогосподарських виробників Житомирського району (для визначення
розмірів оподаткування, визначених законодавством для с/г виробників даних територій) (до речі, обласна рада після нашого звернення ухвалила таке рішення), щодо відшкодування гарантованих державою пільг на перевезення окремих категорій громадян (18 лютого 2016 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг», згідно з яким передбачається спрямування державної субвенції на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у 2016 році в сумі 1917833,2 тис. грн, з яких на Житомирську область 51783,1 тис. грн) та виділення коштів на харчування дітей 1-4 класів; щодо внесення змін до договорів на користування мисливськими угіддями, оскільки проблема щодо нанесення потрави посівам та посадкам городини і інших сільськогосподарських культур так і не була вирішена; спрямовано звернення районної ради і щодо вирішення проблемних питань з р. Гуйва.

Також ми звернулися до державних органів вищого рівня щодо збереження на території району управління Пенсійного фонду як окремого структурного підрозділу у системі Пенсійного фонду, оскільки наш район найчисельніший за кількістю населення у відношенні до інших районів області, тут проживає багато пенсіонерів за віком та пільговиків, які отримують пільгові пенсії. Підтримали звернення аграріїв району щодо збереження для виробників агропромислового комплексу податкових ставок, які діяли до нинішнього року, та звернулися до Президента України та Верховної Ради України щодо відповідальності Кабінету Міністрів України за неефективну економічну політику, а також про недопущення внесення змін до Конституції України щодо особливого статусу Донбасу.

Останні роки спостерігається тенденція щодо руйнування доріг великогабаритним транспортом, який перевозить пісок, камінь з кар'єрів, а орендну плату суб'єкти господарювання сплачують за низькими ставками – саме тому ми ініціювали та ухвалили звернення до облдержадміністрації, Головного управління Держгеокадастру в області та райдержадміністрації про перегляд договорів оренди землі. Затверджено положення про помічників-консультантів депутатів районної ради та станом на 1 березня уже видано 15 посвідчень помічникам-консультантам на громадських засадах.

Районною радою у лютому цього року у співпраці з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради запроваджено проведення із депутатами районної ради навчальних семінарів, перший з яких плануємо провести уже в березні. Крім того, за останні три місяці за сприяння районної ради у цьому центрі уже пройшли навчання 4 новообрані сільські голови, 7 секретарів рад, які вперше обрані на дані посади, та 2 посадові особи місцевого самоврядування інших категорій посад. Виконавчим апаратом районної ради організовано 6 семінарів із сільськими, селищним головами та іншими посадовими особами сільських і селищної ради, проведено роботу щодо реалізації права депутатів районної ради на ведення особистого прийому громадян у виборчих округах та такий графік відповідно до повідомлення депутатів розміщено на офіційному веб-сайті районної ради.
Затверджено бюджет на 2016 рік, видатки районного бюджету були спрямовані у тому числі і на соціальне забезпечення, капітальні та поточні видатки. Зокрема, виділено разові грошові допомоги 50-ти дітям учасників АТО на загальну суму 50 000 грн та внесено зміни до програми про надання аналогічних грошових допомог у 2016 році; 2 військовослужбовцям, що є учасниками АТО, надано матеріальну допомогу на лікування (по 1 тис. грн кожному), надано із районного бюджету матеріальна допомога 4 жителям району, які потерпіли внаслідок пожежі; 50 тис. грн виділено на капітальний ремонт даху Глибочицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, 180 000 грн для встановлення огорожі та облаштування ігрових майданчиків дитячого садка «Журавлик» у с. Вереси, додатково виділено 8 тис. грн для надання матеріальної допомоги громадянам району, що потрапили у складне матеріальне становище; 316 400 грн спрямовано на реконструкцію системи теплопостачання Вертокиївської ЗОШ І-ІІ ст. Для розміщення дошкільного навчального закладу Заможненській сільській раді передано приміщення Заможненської школи.

Ви тут: Головна документи Документи 8 скликання Звіти депутатів Звіти депутатів попередніх скликань Звіт голови Житомирської районної ради Крутія С. Г. про свою діяльність