Новини

28 липня відбулося чергове засідання постійної комісії Житомирської районної ради з питань бюджету і комунальної власності

Відповідно до затвердженого порядку денного комісія розглянула 40 питань. Так, комісією заслухано звіти виконуючої обов'язки директора Комунального підприємства «Центральна районна аптека №118» Житомирської районної ради Стретович Н.В. щодо результатів фінансово-господарської діяльності комунального підприємства та голови ліквідаційної комісії з ліквідації КП «Агроводсервіс» Стец Г.А. щодо стану ліквідації підприємства. За зверненням Житомирської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану депутати погодили участь даної організації у Комплексній програмі фінансової підтримки громадських організацій ветеранів війни, учасників бойових дій, інвалідів, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Житомирського району на 2016-2018 роки, що передбачає надання їй фінансової підтримки.


Рекомендовано на затвердження сесії проекти Районної комплексної програми розчищення та регулювання русел річок і водойм в адміністративно-територіальних межах Житомирського району, відновлення і підтримання сприятливого їх гідрологічного та санітарного стану на 2017-2010 роки, районної цільової програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім" на період 2017-2020 років, Комплексної програми підтримки розвитку цивільного захисту населення Житомирського району на 2017-2018 роки, Районної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на період 2017-2021 роки та проекти рішень щодо внесення змін і доповнень до Програми фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання комунальних, загального користування місцевого та державного значення автомобільних доріг у Житомирському районі на 2016-2020 роки, районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 - 2020 роки, районної Програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2016 – 2018 роки, районної Програми по забезпеченню здійснення Житомирською райдержадміністрацією повноважень, визначених законами України та делегованих Житомирською районною радою на 2016 -2017 роки, Програми сприяння публічності та розвитку казначейського обслуговування на території Житомирського району на 2016-2017рр. «Доступне казначейство», Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Житомирському районі на 2016 – 2020 роки, районної комплексної Програми соціальної підтримки сімей з онкохворими дітьми на 2016 – 2020 роки та Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2015-2017 роки.
Рекомендовано районній раді затвердити план роботи на друге півріччя 2017 року та розпорядження голови районної ради і райдержадміністрації, внести зміни до складу Тендерного комітету, погоджено встановлення голові районної ради з 20 жовтня надбавки за вислугу років у зв'язку з настанням десятирічного стажу роботи останнього, внесено зміни до районного бюджету на 2017 рік, погоджено передачу Станишівській сільській раді ОТГ передачу прав засновника закладів освіти та майна освітніх закладів і закладів охорони здоров'я. У зв'язку з передачею приміщень закладів первинної ланки охорони здоров'я із структури районного Центру первинної медико-санітарної допомоги пропонується виключити медичні заклади первинного рівня, що обслуговують територію Станишівської ОТГ. Рекомендовано надати дозвіл на реконструкцію частини приміщення Вертокиївської та Миролюбівської загальноосвітніх шкіл для розмішення ДНЗ, реорганізувати Миролюбівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів у школу І-ІІ ступенів.

Раніше подані розробниками проекти рішень «Про внесення змін до рішення про визначення розміру фінансових ресурсів на виконання у 2017 році Програми про кошти для забезпечення виконання депутатських повноважень та порядок їх використання на 2016-2017 роки» (розробники: депутати районної ради Приставський М.М. та Мусійчук Р.М.) та «Про внесення змін до рішення 7 сесії Житомирської районної ради 7 скликання № 203 від 04.11.16р. «Про участь депутатів районної ради у розподілі коштів районного бюджету» (розробник: депутат районної ради Мусійчук Р.М.) у зв'язк уз їх відкликанням розробниками комісією рекомендовано виключити із порядку денного комісії та сесії.
Питання щодо затвердження переліку об'єктів нерухомого майна територіальних громад сіл, селищ району, що підлягають приватизації у 2017 році, надання згоди комунальному підприємству «Центральна районна аптека №118» Житомирської районної ради на продаж нерухомого майна, передачі приміщення аптеки у с.Левків Левківській сільській раді та поділу приміщення райаптеки на Вокзальній, 12 у м.Житомирі комісією рекомендовано розглянути на робочій групі з питань використання майна та президії районної ради.
Також комісія погодила проект рішення «Щодо здійснення допорогових закупівель», поданий депутатом районної ради Рєбдєвим Я.А. та погодилася із депутатом районної ради Парфентієвою Т.М. про відкликання нею проекту звернення депутатів Житомирської районної ради до Житомирської обласної державної адміністрації з клопотанням при укладенні договорів на перевезення пасажирів по Житомирському району запровадити безконтактну систему оплати за проїзд шляхом встановлення у громадському транспорті валідаторів, як таке, що потребує певного доопрацювання.

Ви тут: Головна 28 липня відбулося чергове засідання постійної комісії Житомирської районної ради з питань бюджету і комунальної власності