Новини

НА ЗЕМЕЛЬНІЙ КОМІСІЇ БУЛО ЗАЯВЛЕНО ПРО ІНТЕРЕСИ ПАЙОВИКІВ ТОВ «ВЕРТОКИЇВКА-ХМІЛЬ»

26 липня було проведене засідання постійної комісії районної ради з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології. У роботі комісії взяли участь голова райдержадміністрації С. М. Микитюк, заступник голови районної ради О. М. Білецький, сільські голови Руднє-Городища – І. В. Нерода, та Вертокиївки – В. Б. Гурківська.

Більшість питань, розглянутих на засіданні під головуванням В. М. Оржехівського, стосувалися інтересів орендарів – окремих сільгосппідприємств району та комерційних структур в користуванні земельними ділянками.

Питання про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельних ділянок, загальною площею 106,8500 га, які перебувають у спільній частковій власності ТОВ «Вертокиївка-хміль», викликало жваве обговорення. Представник громади Вертокиївки Людмила Герасимчук від імені пайовиків звернулася до комісії з офіційним проханням відтермінувати вирішення цього питання до того, як буде вивчена вся технічна документація, тому що пайовики вважають, що недостатньо захищені їхні права у частині спільної часткової власності громадян. Питання було вирішено винести на розгляд президії районної ради, та за результатами рішення президії – розглянути на черговій сесії або відкласти розгляд до наступної.

На засіданні комісії повернулися до питання про порядок надання з районного бюджету суб'єктам підприємницької діяльності АПК району фінансової підтримки за отримання ними не з їхньої вини збитків від дії природних сил та інфекційних захворювань. Свиногосподарство ФОП Слідзевський на території Руднє-Городищенської сільської ради, яке постраждало від африканської чуми свиней наприкінці минулого року, мало б отримати таку підтримку на відновлення діяльності. Але – сільська рада виступила з клопотанням, яке підтримали депутати, щоб підприємство закінчило процес оформлення земельної ділянки та сплачувало податок з доходів фізичних осіб за місцем виробництва, тобто у сільській раді, а не за місцем реєстрації – у Житомирі. Члени комісії висловилися за надання фінансової підтримки, яка, до того ж, буде виплачуватися частково, за умови виконання вимог, висунутих районною радою.

Депутати рекомендували затвердити районну комплексну Програму розчищення та регулювання русел річок і водойм в адміністративно-територіальних межах Житомирського району, відновлення і підтримання сприятливого їх гідрологічного та санітарного стану на 2017-2020 роки.

За матеріалами газети "Приміське життя"

Ви тут: Головна НА ЗЕМЕЛЬНІЙ КОМІСІЇ БУЛО ЗАЯВЛЕНО ПРО ІНТЕРЕСИ ПАЙОВИКІВ ТОВ «ВЕРТОКИЇВКА-ХМІЛЬ»