Новини

ДЕПУТАТИ РЕКОМЕНДУВАЛИ ЗАТВЕРДИТИ ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ

P7259557 1
P7259561 1
P7259566 1
P7259571 1

Засідання постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства відбулося 25 липня.
У роботі комісії взяли участь голова районної ради С. Г. Крутій, голова райдержадміністрації С. М. Микитюк.


Голова комісії А. В. Давидов ознайомив з переліком питань порядку денного: про затвердження районної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на період 2017-2020 років; про затвердження Комплексної програми підтримки розвитку цивільного захисту населення Житомирського району на 2017-2018 роки; про внесення змін у Програму фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання комунальних, загального користування місцевого та державного значення автомобільних доріг у Житомирському районі на 2016-2020 роки; про план роботи районної ради на ІІ півріччя 2017 року; та щодо звернення депутатів Житомирської районної ради до Житомирської облдержадміністрації з клопотанням при укладення договорів на перевезення пасажирів по Житомирському району запровадити безконтактну систему оплати за проїзд шляхом встановлення у громадському транспорті валідаторів.
З перших трьох питань комісію поінформував начальник відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення РДА Ф. В. Янєв. До першого питання зауваження зробив А. Давидов, зазначивши, що, оскільки, за інформацією доповідача, у районі спостерігається тенденція до зменшення обсягів індивідуального житлового будівництва, слід приділити цьому увагу у сільських радах. Справа в тім, що подекуди заявки на виділення земельних ділянок під житлове будівництво не задовольняються на сесіях сільських рад. В цілому проект Програми погоджений та рекомендований на затвердження сесією.
Серед завдань Програми розвитку цивільного захисту населення є підвищити готовність до дій за призначенням у мирний час та в особливий період, у проекті Програми відображено заходи, покликані забезпечити навчання діям у надзвичайних ситуаціях, підвищити рівень технічної готовності всіх служб до реагування на такі ситуації та та ліквідації їх наслідків.
Щодо звернення про запровадження безконтактної системи оплати за проїзд шляхом встановлення у громадському транспорті валідаторів (поки що за пілотним проектом на маршруті №115 «Житомир-Озерне») – думки членів комісії розділилися. Висновок комісії мав дорадче значення, обговорення питання спрямовується на сесію. Питання об'ємне, складне, яке тягне за собою багато нових ідей, яким чином можна уникнути тієї ситуації, коли виділені районною та Новогуйвинською селищною радами кошти, простіше кажучи, йдуть на оплату проїзду пільговиків з міста Житомира, які їдуть на свої дачні ділянки. Головна мета звернення – спробувати здійснити контроль за точною кількістю пільговиків і відповідно визначати рівень дотацій з районного та місцевих бюджетів.

«ПРИМІСЬКЕ ЖИТТЯ»

Ви тут: Головна ДЕПУТАТИ РЕКОМЕНДУВАЛИ ЗАТВЕРДИТИ ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ