Новини

У новий рік Житомирський лісгосп вступив із добрими здобутками.

Лісівники Житомирського лісгоспу вступили в новий рік з хорошими результатами роботи за попередній рік. Так, підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємства за 2015 рік свідчать про те, що колектив виконав взяті завдання та досяг їх росту у порівнянні з попереднім 2014 роком.


За 2015 рік надійшло від заготівлі 147,7 тис.м3 деревини, реалізовано в круглому вигляді 128,2 тис.м3 ліквідної деревини, що складає 87% від заготівлі. Вартість знеособленого кубометра деревини по реалізації становить 556,97 грн. і є одним із показників, що характеризують ефективність використання лісосировинних ресурсів (2014 р. – 462,67 грн.).
Підприємство справилося із завданнями лісокультурного виробництва : лісовідновлення проведено на площі 330га, в т.ч. створено лісові культури на 220га, доповнено лісові культри на 243га, підготовлено грунту під лісові культури на 258га ,в тому числі під культури наступного року підготовлено 138га. Проведено догляд за лісовими культурами на площі 1050га. Завдання по створенню плантацій новорічних ялин виконано на 128,5% і посаджені ПНЯ на площі 9 га. Заготовлено 5297кг лісового насіння, в т.ч. сосни 98кг, ялини 4КГ, дуба 4600кг.
За 2015р.реалізовано 2170шт. саджанців декоративних порід на 197тис.грн.
Витрати на проведення лісокультурних робіт за 2015р склали 2,7млн.грн.
Виконані заплановані обсяги робіт по боротьбі зі шкідниками та хворобами лісу. Винищувальні роботи в осередках шкідників та хвороб проведені на площі 751га ,лісопатологічні обстеження на площі 8255га.
Держаною лісовою охороною підприємства підчас пожежонебезпечного періоду 2015р. постійно проводилась робота по охороні лісу від пожеж, але, незважаючи на своєчасне вжиття необхідних заходів, шляхом заходження низового вогню з сільського сільськогосподарських угідь було допущено лісову низову пожежу, яка своєчасно була виявлена і ліквідована.
У зв'язку в введенням закону «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (щодо мораторію на експорт лісо - та пиломатеріалів у необробленому вигляді) підприємство у 2015р направляло власні кошти на модернізацію та переоснащення діючого дерепопереробного обладнання, створення власного сушильного господарства.
За 2015 р. капітальні видатки у переробку склали близько 7,0млн.грн. власних коштів.
У 2015р тільки розпочато модернізацію лісопереробного комплексу і в перспективі планується не тільки масштабне оновлення обладнання ,але і капітальний ремонт.
В планах підприємства також є програма по будівництву цеху по виготовленню заготовок для європіддонів у одному з лісництв.
Своєчасно проводиться сплата платежів та податків до бюджетів усіх рівнів та єдиного соціального внеску .
Досягнуте сьогодні – це результат праці всього колективу, сумлінного відношення до праці ,чіткої виконавчої дисципліни ,відповідальності кожного за свою ділянку роботи.

Адміністрація ДП «Житомирський лісгосп»

Ви тут: Головна У новий рік Житомирський лісгосп вступив із добрими здобутками.