Новини

Відбулися перші в новому році засідання постійних комісій

ф1
ф2
ф4

В ході підготовки 3 сесії районної ради сьомого скликання пройшли засідання профільних комісій.


21 січня 2016 року на засіданні постійної комісії з питань, законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування депутати погодили внесення змін до Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2015-2017 роки, до Регламенту районної ради 7 скликання, до складу президії районної ради.
Окрім того було погоджено план роботи районної ради на перше півріччя 2016 року, текст угоди про взаємодію Житомирської районної ради із Житомирською обласною радою та звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Пенсійного фонду України щодо недопущення об'єднання управління пенсійного фонду України в Житомирській області з районним управлінням пенсійного фонду України в м. Житомирі.

25 січня протягом дня депутати працювали під час засідань двох постійних комісій районної ради: з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення та з питань бюджету і комунальної власності.
У ході роботи постійної комісії з гуманітарних питань було розглянуто питання затвердження районної Програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2016 – 2018 роки, плану роботи районної ради на перше півріччя 2016 року та угоди про взаємодію Житомирської районної ради із Житомирською обласною радою.
Окрім того, спільним питанням, що винесено на розгляд як і постійної комісії з гуманітарних питань, так і комісії з питань бюджету і комунальної власності, було питання затвердження районної програми «Впровадження електронного сервісу в закладах охорони здоров'я Житомирського району на 2016-2017 роки». Проте проект даної програми не знайшов підтримки з боку депутатів, і за результатами роботи комісій, було надано рекомендації районній раді звернутися із протокольним зверненням до Житомирської обласної ради щодо затвердження та запровадження такої програми на обласному рівні.
Головним питанням засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності було обговорення та погодження проекту рішення «Про районний бюджет на 2016 рік».
Як зазначила начальник управління фінансів райдержадміністрації Н.В. Ходоровська: «Доходна частина загального фонду районного бюджету сформована за рахунок надходжень п'яти податків (податку на доходи фізичних осіб; податку на прибуток підприємств; частини чистого прибутку комунальних унітарних підприємств; надходжень від орендної плати за користування іншим майном, що перебуває в комунальній власності та інших надходжень). Проектом районного бюджету на 2016 рік обсяг доходів загального фонду визначено в сумі 49 244,1 тис.грн. До спеціального фонду районного бюджету передбачається отримати власних надходжень бюджетних установ в сумі 923,0 тис. грн.». Також Н.В. Ходоровська наголосила, що бюджет 2016 року вирішує далеко не всі питання, проте при формуванні бюджету потребу в коштах на розрахунки по захищених статтях витрат враховано в повному обсязі, а це основне завдання. Цьогоріч на місцеві бюджети покладено велике навантаження, держава передала на фінансування пільгові перевезення всіх соціальних категорій населення, а також державою не забезпечуюється харчування учнів 1-4 класів.
З усіх інших питань, які винесені на розгляд постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності районної ради, були ухвалені позитивні рішення, а саме: погоджено внесення змін до змін до районного бюджету на 2015 рік та безоплатну передачу Заможненської загальноосвітньої школи І-II ступенів до комунальної власності Заможненської сільської ради для розміщення дошкільного навчального закладу, рекомендовано на затвердження розпорядження голови райдержадміністрації, внесено зміни до Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2015-2017 роки (в частині надання сім'ям військовослужбовців та мобілізованих військовозобов'язаних, що беруть або брали участь в Антитерористичній операції, разової матеріальної допомоги у вигляді грошової допомоги на кожну дитину віком до 18 років (включно)) та Програми фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Житомирському районі на 2016-2020 роки. Також на засіданні комісії було заслухано звіти керівників комунальних підприємств районної ради про результати фінансово-господарської діяльності.

Ви тут: Головна Відбулися перші в новому році засідання постійних комісій