Новини

19 січня відбулася робоча нарада

голови Житомирської районної ради Крутія С.Г. із головами сільських та селищної рад, головою Тетерівської сільської ради об’єднаної територіальної громад з питань пільгового перевезення громадян та харчування дітей 1-4 класів

У роботі наради також взяли участь заступник голови райдержадміністрації Микитюк С.М., начальник управління фінансів райдержадміністрації Ходоровська Н.Н., начальниу управління праці та соціального захисту населення Цьмох О.Р., начальник відділу освіти Каменчук В.В.


Учасники наради обговорили варіанти компенсацій витрат перевізникам, що здійснюють свою діяльність на території району, за перевезення пільгових категорій населення, а також шляхи вирішення проблемного питання з приводу харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл,гімназій).

За даними начальника управління праці та соціального населення Цьмоха О.Р., на території району проживає 18 982 особи, які мають право на безкоштовний пільговий проїзд. У минулому, 2015 році, на вказані видатки з державного бюджету було використано 4,7 млн. грн., проте кошти в Державному бюджеті на ці цілі у 2016-му році не передбачено. Відтак, відшкодування пільгового перевезення фінансуватиметься із місцевих бюджетів.
«Ми обов'язково зробимо все можливе, щоб жителі нашого району користувалися пільгами на проїзд у транспорті»,- наголосив Крутій Сергій Григорович.
Ще одним проблемним питанням є харчування учнів 1-4 класів у загальноосвітніх школах та гімназіях.
У 2016 році вартість безкоштовного одноразового харчування учнів 1-4 класів на одну дитину орієнтовоно становитиме 15,65 грн. Таку суму озвучила під час наради начальник відділу освіти Житомирської райдержадміністрації Каменчук В.В.
У 2015 році безкоштовними обідами забезпечувались всі учні 1-4 класів та діти пільгових категорій 1-11 класів., а з 1 січня 2016 року безкоштовним харчуванням забезпечуються тільки діти пільгових категорій. Саме цього вимагає чинне законодавство. Згідно із Законом України від 24.12.2015 № 911 - VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» з 01.01.2016 «органи місцевого самоврядування і місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням тільки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, і учнів 1-4 класів з числа дітей - інвалідів, а також з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям».
Керівництво району, розуміючи важливість даного питання і його вплив на здоров'я підростаючого покоління, буде шукати усіляки шляхи, щоб забезпечувати школярів початкової ланки освіти та пільгового контингенту безкоштовними обідами.

Ви тут: Головна 19 січня відбулася робоча нарада