Новини

27 січня 2016 року конструктивно і злагоджено пройшло пленарне засідання третьої сесії Житомирської районної ради сьомого скликання під головуванням голови ради Сергія Григоровича Крутія.

IMG 2860
IMG 2865
IMG 2875
IMG 2868
IMG 2881
IMG 2886
IMG 2887
IMG 2891
IMG 2897

 На сесію прибули 30 депутатів із 36 обраних, депутати обласної ради Р.В. Павлюк, Р.М. Гула, І.А. Смичок, начальники управлінь, відділів, секторів, служб райдержадміністрації, сільські, селищні голови, представник від об'єднаної Тетерівської територіальної громади, керівники районних підприємств, організацій та установ,правоохоронних органів, представники засобів масової інформації. Перед пленарним засіданням всі питання порядку денного та проекти рішень погодили на постійних комісіях з питань бюджету і комунальної власності, з питань законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, місцевого самоврядування та з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення, а також засіданні президії.


Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради Крутій С.Г. від імені депутатського корпусу привітав із ювілейною датою від дня народження ветерана місцевого самоврядування Воробей Велентину Петрівну та вручив їй найвищу відзнаку районної ради «Честь і слава Житомирського району», яку їй присвоєно на 35 сесії районної ради 6 скликання.
Депутати прийняли рішення про районний бюджет на 2016 рік, який представляла начальник управління фінансів Житомирської райдержадміністрації Ходоровська Н.В.
Згідно затверджених показників обсяг районного бюджету на поточний рік становитиме 299,7 млн. грн, що на 58,5 млн.грн. більше, ніж у 2015 році. У процентному співвідношенні – це становить 24,2 відсотка.
Район отримуватиме від держави шість видів субвенцій. Це такі як
освітня у розмірі 56,8 млн. грн.,
медична - 38,2 млн. грн.,
субвенція на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам – 78,1 млн. грн.,
на надання пільг і субсидій на оплату енергоносіїв та комунальних послуг – 63,0 млн. грн.,
на надання пільг і субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу – 2,0 млн. грн. і
на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам у розмірі 1,4 млн. грн.
На утримання установ соціально-культурного значення у 2016 році виділяється 125,6 млн. грн. Зокрема,
на заклади освіти виділено 71,2 млн. грн.,
на охорони здоров'я – 43,7 млн. грн.,
на соціального захисту та соцзабезпечення – 3,7 млн. грн.,
на заклади культури – 5,9 млн. грн..,
на фізкультурні заклади – 1,1 млн. грн.
Одноголосно підтримані депутатами ряд звернень до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Пенсійного фонду України та міністра аграрної політики, що стосуються організації харчування дітей 1-4 класів, відшкодування коштів за здійснення перевезення пільгових категорій громадян, відновлення системи оподаткування підприємств агропромислового комплексу, яка діяла у попередні роки, недопущення об'єднання управління пенсійного фонду України в Житомирській області з районним управлінням пенсійного фонду України в м. Житомирі, відповідальності Кабінету Міністрів України за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та щодо недопущення внесення змін до Конституції, які стосуються особливого статусу Донбасу.
Також депутати затвердили «Програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2016 – 2018 роки», «Програму оздоровлення та відпочинку дітей» та «Програму забезпечення харчування дітей 1-4 класів загальноосвітніх закладів Житомирського району». Окрім того, було внесено ряд змін до раніше прийнятих програм, а саме до «Програми фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Житомирському районі на 2016-2020 роки» та «Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2015-2017 роки», якою передбачено 120 тис. грн. на виплату сім'ям військовослужбовців та мобілізованих військовозобов'язаних, що беруть або брали участь в Антитерористичній операції, разової матеріальної допомоги у вигляді грошової допомоги на кожну дитину віком до 18 років.
У зв'язку зі змінами у чинному законодавстві районна рада внесла зміни до Регламенту районної ради щодо поіменного голосування, прийняла рішення про безоплатну передачу Заможненської загальноосвітньої школи І-II ступенів до комунальної власності Заможненської сільської ради, а також було ухвалено угоду про взаємодію Житомирської районної ради із Житомирською обласною радою.
На третій сесії районної ради було утворено ще 3 депутатські фракції: фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ - УКРОП», фракція Аграрної партії України та фракція «Опозиційний блок», у зв'язку з чим було внесено зміни до складу президії.

Ви тут: Головна 27 січня 2016 року конструктивно і злагоджено пройшло пленарне засідання третьої сесії Житомирської районної ради сьомого скликання під головуванням голови ради Сергія Григоровича Крутія.