Новини

Відбулась чергова співбесіда голови ОДА Сергія Машковського з керівниками районів

2015-09-10-1
2015-09-10-2

Цього тижня звітував Житомирський район. Основними питаннями були: готовність району до опалювального сезону, стан розрахунків за спожиті енергоносії, прийняття Програми по стимулюванню заходів енергоефективності та фінансовий ресурс під неї, стан оформлення субсидій населенню, оптимізація шкіл та підвіз дітей тощо.

 

У ході доповіді було зазначено, що підготовка паспортів готовності до опалювального сезону багатоповерхових будинків селищ Озерного, Новогуйвинського, та сіл Висока Печ і Березівка у стадії завершення, оскільки наразі здійснюються роботи по перевірці підвальних приміщень, димових каналів, під'їздів будинків, а також проводяться інші підготовчі роботи, які планується завершити у повному обсязі до 1 жовтня.

Програма по стимулюванню населення, ОСББ та ЖБК Житомирського району щодо ефективності використання енергетичних ресурсів та енергозбереження за пропозицією Т.М. Парфентієвої винесена на чергову сесію, яка відбудеться 17 вересня. Програма передбачатиме погашення тіла кредиту за рахунок коштів районного бюджету на енергозбереження (утеплення, заміна котлів) для пільгових категорій населення Житомирського району, а саме учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Проект цієї Програми 9 вересня розглянула депутатська комісія районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства, а також заплановано на розгляд постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності.
Що стосується стану розрахунків за газ та тепло, то було зазначено кількість претензій та судових рішень щодо стягнення боргів та наголошено на позитивній динаміці з погашення населенням заборгованості за надані комунальні послуги. Також заплановано виїзні зустрічі з мешканцями смт. Озерне з метою роз'яснення вимог законодавства та відповціних іструкцій щодо оформленню субсидій та стягненню заборгованості за енергоносії.
Сергієм Машковським запропоновано скласти графік переведення котелень на альтернативні види палива, зокрема по заміні на твердопаливні котли, наголошено на необхідності проведення розрахунків економії коштів та енергоресурсів у зв'язку з цим. На чергову сесії 17 вересня уже заплановано виділення більше 1 млн. грн. на встановлення твердопаливних котлів по 6 об'єктах.
За попередніми даними у Житомирському районі до 30 жовтня кількість мешканців, що скористаються субсидіями, складе орієнтовно 4700 родин. Наразі управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації відсоток виконання цієї потреби становить 76 відсотків від запланованого. Запропоновано посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу з питань надання субсидій населенню, залучити до цієї роботи районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У рамках цих заходів також триває навчання бібліотекарів та залучення служби зайнятості, організація мобільних груп відповідно до затверджених графіків виїзду.
У районній раді також триває робота по залученню інвесторів для енергозаміщення котельні ЦРЛ.

Ви тут: Головна Відбулась чергова співбесіда голови ОДА Сергія Машковського з керівниками районів