Новини

11 вересня 2015 відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Було розглянуто 10 питань для винесення на чергову сесію районної ради, яка відбудеться 17 вересня 2015, серед яких:
1. Щодо проекту районної Програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків в Житомирському районі на 2015-2019 роки.
2. Про затвердження Комплексної програми профілактики спільних оперативних дій у разі виникнення підозри та підтвердження діагнозу на африканську чуму свиней на 2015-2016 роки.
3. Про внесення змін до районного бюджету на 2015 рік.
4. Про затвердження розпорядження голови райдержадміністрації.
5. Про затвердження розпоряджень голови районної ради.
6. Про безоплатну передачу приміщення Слобода-Селецької загальноосвітньої школи І ступеню до комунальної власності Станишівської сільської ради.
7. Про безоплатну передачу приміщення Коднянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів до комунальної власності Коднянської сільської ради.
8. Про звернення Брусилівської районної ради щодо зарахування акцизного податку до районного бюджету.
9. Інформація про стан виконання звернень депутатів районної ради.
10. Інформація про стан використання коштів, спрямованих на оздоровлення дітей.

Засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності відбулося за присутності представників громади села Березівка. Під час розгляду питання про внесення змін до районного бюджету на 2015 рік сільський голова Березівки озвучила проблему, яка змусила жителів села Березівка-1 з маленькими дітьми приїхати на засідання депутатської комісії. Колективне звернення жителів військового містечка зводилося до одного: вони хотіли почути від депутатів, голови районної ради та голови райдержадміністрації завірення у тому, що до кінця цього року їхні діти матимуть змогу відвідувати дитячий садочок у селі, адже у черзі на державне дошкільне виховання вже є 150 дітей.
Потреба у коштах на проведення ремонту та реконструкцію дитсадка складає 440 670 тисяч гривень. З районного бюджету виділено 150 тис. грн. з вільного залишку коштів загального фонду, і яким чином отримати їх терміново, і радилися депутати спільно з начальником управління Державної казначейської служби у Житомирському районі. Силами сільського бюджету, за рахунок залишку коштів бюджету розвитку, вільного залишку та перевиконання дохідної частини, передбачається закінчити внутрішні роботи. Нагально кошти потрібні для обладнання котельні. Запропоновано одразу після сесії районної ради 17 вересня виділити аванс коштів згідно з заключеною угодою, а в жовтні – остаточну суму.
На засіданні комісії було одноголосно запропоновано сесії районної ради прийняти рішення про безоплатну передачу приміщень Слобода-Селецької ЗОШ І ст. та Коднянської ЗОШ І-Іі ст. до комунальної власності відповідних сільських рад.
Комісія запропонувала затвердити проект районної Програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Житомирському районі на 2015-2019 роки, затвердити Комплексну програму профілактики спільних оперативних дій у разі виникнення підозри та підтвердження діагнозу на африканську чуму свиней на 2015-2016 роки.
Члени бюджетної комісії також, як інші їхні колеги, не підтримали звернення депутатів Брусилівської районної ради щодо зарахування акцизного податку до районного бюджету.
Додатково у порядок денний засідання сесії вирішено включити питання про цілісний майновий комплекс КУ «Центральна районна лікарня» як об'єкт нерухомого майна.

Ви тут: Головна 11 вересня 2015 відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності.