Звіт голови Житомирської районної ради Крутія С.Г. про свою діяльність

Районна рада під моїм керівництвом упродовж звітного періоду працювала згідно з планами роботи та у межах Конституції та законів України з дотриманням повноважень, передбачених чинним законодавством та норм Регламенту районної ради сьомого скликання, ініціативами та пропозиціями керівництва та депутатів районної ради, райдержадміністрації, сільських, селищної рад та громадськості.

Так, за звітній період відбулося 3 сесії, на яких ухвалено 57 рішень. Із зазначеної кількості рішень 7 – це затвердження нових районних Програм, 2 –внесення змін до вже прийнятих Програм. Відбулося 9 засідань постійних комісій, проведено 2 засідання президії.
Постійними комісіями винесено 43 висновки та рекомендацій. За рішеннями депутатів районної ради було утворено 2 робочі групи: робочу групу з питань правового використання земель та групу з вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій району та їх фінансування. Першою групою проведено 5 засідань, а другою – 1 ; організовано та проведено 3 розширені наради щодо питань пільгового перевезення громадян та харчування дітей 1-4 класів, об'єднання громад за участю депутатів районної ради, очільників територіальних громад району, представників сільських та селищної рад, суб'єктів господарського комплексу району (сільськогосподарських та промислових товаровиробників, приватних підприємців), керівників установ соціально-культурної спрямованості, фахівців, експертів, представників обласного офісу реформ
Затверджено 2 технічні документації із нормативної грошової оцінки землі.
Приміщення Заможненської школи передано до комунальної власності Заможненської сільської ради для розміщення дошкільного навчального закладу.
Рішеннями районної ради ухвалено 10 звернень до різних інстанцій (Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Пенсійного фонду України, головного управління Держгеокадастру, Житомирської обласної ради та облдержадміністрації, тощо). Зокрема, щодо організації харчування дітей 1-4 класів, відшкодування коштів за здійснення перевезення пільгових категорій громадян, відновлення системи оподаткування підприємств агропромислового комплексу, яка діяла у попередні роки, недопущення об'єднання управління пенсійного фонду України в Житомирській області з районним управлінням пенсійного фонду України в м. Житомирі, відповідальності Кабінету Міністрів України за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та щодо недопущення внесення змін до Конституції, які стосуються особливого статусу Донбасу.

До виключної компетенції районної ради згідно статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Бюджетного кодексу України належить затвердження районного бюджету, внесення змін до нього та затвердження звіту про його виконання. Тож зупинюся на наступних показниках з цих питань.
Сільськими та селищним бюджетами надано районному бюджету субвенцій сумі 74 100 грн.
З метою соціального захисту населення району надано матеріальної допомоги у сумі 59 000 грн. 4 жителям району, що потерпіли внаслідок пожежі, 10 000 грн., 49 дітям сімей військовослужбовців учасників АТО у сумі 49000 грн.
На виконання районних програм використано 1 490 100 грн., зокрема на: Програму забезпечення відкритості в діяльності районної ради та райдержадміністрації – 59 200 грн., на виконання заходів районної Програми по забезпеченню здійснення Житомирською райдержадміністрацією повноважень визначених законами України та делегованих Житомирською районною радою – 52 700 грн.
Виділено 316 400 грн. відділу освіти на розрахунки за виконані роботи по реконструкції системи теплопостачання Вертокиївської ЗОШ І-ІІ ст., Терентру на придбання обладнання і предметів довгострокового використання – 40 400 грн, тощо.
Використання коштів районного бюджету, як і його наповнення, перебуває під постійним контролем.
Окрім того, у січні місяці було прийнято рішення про районний бюджет на 2016 рік. Обсяг районного бюджету на поточний рік становитиме 299,7 млн. грн, що на 58,5 млн.грн. більше, ніж у 2015 році. У процентному співвідношенні – це становить 24,2 відсотка.
Ще однією важливою ділянкою роботи є розгляд звернень громадян керівництвом районної ради відповідно до Конституції України та Закону України «Про звернення громадян».
Розгляд звернень громадян є важливим джерелом вивчення громадської думки та безпосереднього контакту з населенням.
В районній раді налагоджена системна робота зі зверненнями громадян, створені належні умови для реалізації права громадян на письмові та усні звернення.
Здебільшого звернення громадян стосувалися питань надання матеріальної допомоги у зв'язку зі складними сімейними обставинами, хворобою близьких та виплат сім'ям військовослужбовців та мобілізованих військовозобов'язаних, що беруть або брали участь в Антитерористичній операції, разової матеріальної допомоги у вигляді грошової допомоги на кожну дитину віком до 18 років.
За цей період підготовлено та видано ____ розпоряджень голови районної ради з різних сфер діяльності (з основної діяльності - 21, кадрової роботи - ____, адміністративно-господарських питань - ___), складено 14 протоколів різних засідань районної ради та її органів.
Районна рада під мої керівництвом працює за принципами публічності, прозорості та відкритості, керуючись у своїй діяльності законами України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та іншими законодавчими актами.
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» основним інструментом для висвітлення діяльності районної ради та забезпечення доступу до публічної інформації є офіційний веб-сайт районної ради, який постійно оновлюється.
Питання, що вносяться на розгляд сесій районної ради, своєчасно розміщуються на інтернет-сторінці, а тому депутати мають змогу знайомитися з проектами рішень та довідковими матеріалами до них, належно готуватися до пленарних засідань. Після завершення сесій усі рішення районної ради обов'язково оприлюднюються у визначені терміни.
На сайті постійно оновлюється інформація про діяльність депутатського корпусу, анонсуються планові заходи районної ради, а також розміщується інформація про їх проведення. Певна інформація друкується також у районній газеті «Приміське життя».
Як голова районної ради – я постійний учасник колегій райдержадміністрації, нарад з керівниками підприємств, організацій, установ, на яких вирішуються питання роботи народногосподарського комплексу району та соціальної сфери, постійно беру участь в роботі колегії облдержадміністрації, президії та сесій обласної ради, нарад з питань соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області.
Мною, як депутатом районної ради та її керівником, упродовж звітного періоду проводилися зустрічі із мешканцями територіальних громад району та працівниками підприємств, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність на території району. Такі зустрічі відбувалися як на зборах громадян за місцем проживання, так і на робочих місцях, бо їх метою було вирішення проблем громад району, неодноразово виступав на телебаченні, доводячи до наших громадян необхідну для них інформацію.

Ви тут: Головна документи Документи 8 скликання Звіти депутатів Звіти депутатів попередніх скликань Звіт голови Житомирської районної ради Крутія С.Г. про свою діяльність