Гуменюк Віктор Степанович

гуменюк

14.03.2014 року був зарахований в 95 аеромобільну бригаду в місті Житомирі.
З 4 квітня брав участь у складі аеромобільної бригади у бойових діях в місті Миколаєві з 15 квітня у місті Добропілля. 2 травня звільняли телевишку в місті Слов'янську.
З травня по 2 червня 2014 року був на території Слов'янська. Під час перебування на території міста були бойові відрядження в Степанівку і Краматорськ. Третього червня Віктора Степановича разом з військовослужбовцями звільнили місто Слов'янськ і Краматорськ. В серпні і вересні був у розташованні аеромобільної бригади в місті Житомирі. 30 вересня був відряджений в місто Слов'янськ де приймав участь в бойових діях в селищах Луганське, Донецьке. Мар'янівка.
З п'ятого грудня перебував у військовій частині «Катер», що розташувалася за чотири кілометри від Донецького аеропорту. Тримали оборону частини та штурмували захоплену шахту. Через сім днів її мужньо відстояли. На шахті у полон було взято 8 ворогів та зброю. Після штурму утримували шахту 21 день. Коли аеромобільна бригада змінила місце дислокації то воїни, що прийшли захищати шахту через 7 днів не втримали п і вона була захоплена ворогами. Знову виїзд 95 бригади на шахту і визволення її за один день. Три дні Віктор Степанович з товаришами утримували шахту і передали її іншим військовим частинам. З 15 січня по 13 лютого 2015 року знаходився в місті Слов'янську, 13 лютого в селищі Луганське.
14 лютого аеромобільна бригада була відряджена в Дебальцеве для виведення п'яти тисяч наших воїнів. Бригада без втрат, тільки з одним пораненим. 18 лютого 2015 року вивели наші війська. Героїв в Слов'янську зустрічали з оркестром, щирою вдячністю, захопленням і шаною. Віктор Степанович з двома товаришами під час цієї операції знищили ворожий танк за що командування відзначило їх виплатою в 17 тисяч гривень на воїна. Також за вдалу операцію по виведенню військ військовослужбовці були премійовані виплатами в 6 тисяч гривень. 22 лютого бригада залишилася в місті Слов'янську.
9 березня 2015 року Віктор Степанович повернувся додому в рідне село Дубовець.

Головне меню