Шевченко Олексій Володимирович

shevchenko

Учасник Антитерористичної операції по врегулюванню кризової ситуації на Сході України, участь у бойових діях даної операції брав з перших днів. Розвідник-кулеметник 95-ї окремої аеромобільної бригади; загинув 19 червня 2014 року від рук бойовиків при проведенні зачистки та блокування у селі Ямпіль поблизу Красного Лиману Донецької області.
Шевченко О.В. був одним з найкращих розвідників взводу, виділявся серед інших солдатів відмінною фізичною підготовкою, гострим розумом, ініціативністю. Він цікавився військовою справою, добре знав характеристики техніки та озброєння, мав лідерські якості, зі всіма військовослужбовцями знаходив спільну мову. Відповідальний і сумлінний, завжди чітко й грамотно передавав розвіддані.
Під час операції по звільненню селища Ямпіль Червоноліманського району три БТР-и розвіддозору створили коридор військовій колоні, забезпечивши прикриття. Коли проходили складну ділянку дороги між двома пагорбами, розвідник О.Шевченко першим побачив засідку і його спостережливість дала можливість бійцям швидко зреагувати і відкрити вогонь. Осколками однієї з гранат було смертельно поранено О. Шевченка. Обстріл не припинявся і колона змушена була відступити. Тіло розвідника знайшли лише наступного дня. Бойові товариші визнали, що О. Шевченко справжній герой - він не сховався за броню, а спішив попередити товаришів про небезпеку, врятувавши тим самим їхнє життя.
14.08.2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі О.В.Шевченко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Головне меню