Коган Андрій Ігорович

kogan

 Учасник Антитерористичної операції по врегулюванню кризової ситуації на Сході України.

Участь у бойових діях приймав з перших днів даної операції. Загинув у ніч з 26 на 27 червня 2014 року з іще двома військовими на 1-у блокпосту біля Слов'янська (поблизу селища Мирне) Донецької області під час мінометного обстрілу терористами. Вдома залишилася дружина, два прийомні сини та півторарічний рідний син.
Коган А.І. характеризувався ініціативністю, чіткістю, злагодженістю дій, мав добре розвинені комунікативні та організаторські здібності, цілеспрямованість і працелюбність, оптимізм і стійкість у життєво-службових умовах.
26 червня 2014 року о 19:00, біля 1-го блок-посту 1-го баталь¬йону (тоді було офіційно оголошене перемир'я) найманці, вчепивши на танк білий прапор, попрямували вперед. Українським військовим була дана команда не стріляти. 1-й блок¬пост військових та блок-пост Національної гвардії України були обстріляні сепаратистами та закидані снарядами. Наші військові були змушені дати відсіч підступному ворогу. Коган Андрій встиг підірвати танк противника, рятуючи своїх товаришів, але сам загинув від вибуху снаряду.
14 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Головне меню