Книш Олександр Олександрович

knysh

Нагороди, почесні звання:

21.02.2004р. відзначений пам'ятним знаком «Воїн-миротворець»;
27.01.2005 р. нагороджений 2-ма медалями країни Ірак
08.11.2007 р. отримав відзнаку Міністрества Оборони України - медаль «15 років Збройним Силам України»
02.08.2011р. відзначений нагрудним знаком Сухопутних військ України
06.02.2014 року нагороджений медаллю «10 років сумлінної служби в МОУ»

Учасник бойових дій, учасник Антитерористичної операції по врегулюванню кризової ситуації на Сході України, старший сержант військової служби за контрактом, головний сержант – командир мінометної батареї 95-ї окремої аеромобільної бригади високо мобільних десантних військ Збройних Сил України. Загинув 28 липня 2014 року поблизу с. Дібровка Шахтарського району Донецької області під час проведення батальойонно-тактичною групою 95-ї окремої аеромобільної бригади високо мобільних десантних військ Збройних Сил України операції по знищенню бойовиків.

О. Книш був високо професійним військовим з досвідом роботи в «гарячих точках». Йому можна було доручити завдання будь-якої складності і воно завжди виконувалось вчасно і точно. О. Книш був прикладом для солдатів та навіть деяких офіцерів, з розумінням ставився до особового складу, брався за будь-яку роботу, не раз допомагав ремонтувати машини.
В кінці липня 2014 року батальйон отримав бойове завдання по артилерійській підтримці військ, що наступали. За добу бійці закріпились у потрібній точці, на відстані 3-4 км. від якої був блокпост бойовиків. О 16 год. 28 липня батальйоном під сильним обстрілом бойовиків було забезпечено «коридор» для проходження великої військової колони. За кілька хвилин на позиціях наших військових розірвалось близько 30 ворожих мін і їх осколки смертельно поранили Олександра Книша. Не задумуючись О.Книш пожертвував життям, забезпечуючи прикриття колони.
14.08.2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі О.О. Книш нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Головне меню