Новини

Шановні рятівники, працівники та ветерани пожежної охорони!

mbTCwzk2Oaj9ymjWs0EmqMiyN4UviV9i8WFvRQVJ

Щиро та сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем пожежної охорони!

Незважаючи на те, що працівники пожежної охорони тепер святкують своє професійне свято і у День рятівника, сьогоднішній день не буде зайвим приводом згадати про героїзм і самовідданість наших пожежників.

На вас покладено нелегку та дуже почесну місію – захищати нас від вогняного лиха. По першому сигналу про небезпеку ви негайно відправляєтеся туди, де виникає екстремальна ситуація, де потрібно зупинити вогневу стихію, врятувати життя людей. Вам властиві такі якості, як самовідданість, постійна готовність прийти на допомогу, здатність до самопожертви.

Ваша професія об'єднує сильних духом, загартованих нелегкими випробуваннями, високопорядних людей. Саме ви, вогнеборці – передовий загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ви присвятили себе боротьбі з вогнем, а отже особливістю вашої професії є те, що рятуючи життя інших, можна загинути самому.

Саме українські пожежники першими гасили Чорнобильський реактор, ви постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій, як природного так і техногенного характеру.

Щоденно на цілодобовому чергуванні по всій Україні несуть службу близько 7,5 тисяч рятувальників та 2,5 тисячі одиниць спецтехніки, які здійснюють в середньому 1500 виїздів за добу. Один день роботи вогнеборців-рятувальників – це сотні ліквідованих пожеж, десятки врятованих життів, будівель та техніки, знешкоджених боєприпасів.

У день професійного свята та на довгі роки життя бажаю вам міцного здоров'я та наснаги у вашій нелегкій професії, щастя у житті, і нехай Господь Бог оберігає вас від усіх негараздів!

Голова районної ради                               Сергій Крутій 

Ви тут: Головна Шановні рятівники, працівники та ветерани пожежної охорони!