Новини

РАЙОННА РАДА ЗАТВЕРДИЛА ПРОГРАМУ РЕАЛІЗАЦІЇ СІМЕЙНОЇ, ГЕНДАРНОЇ ПОЛІТИКИ У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ

27 лютого Житомирська районна рада після обговорення на засіданнях постійних депутатських комісіях ухвалила Програму  реалізація  сімейної,  гендерної  політики у Житомирському районі на 2020 рік.

Незважаючи на те, що в районі у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків впродовж 2016-2019 років були позитивні зрушення, діючі механізми забезпечення гендерної рівності залишаються недосконалими. В першу чергу, так як і в Україні на Житомирщині залишається недостатній рівень представництва та участі жінок на рівні прийняття політичних і соціально-економічних рішень, а також в управлінні ресурсами. Аналізуючи співвідношення кількості жінок та чоловіків серед депутатів різних рівнів Житомирського району, можна спостерігати закономірність: чим вища посада – тим менша кількість жінок, залучених до прийняття стратегічних рішень. Так у Житомирській області у 2019 році співвідношення питомої ваги жінок до чоловіків серед депутатів районних рад: жінок – 27,6 %, чоловіків – 72,4 %; серед депутатів об'єднаних територіальних громад: жінок – 42,6 %, чоловіків – 58,4 %. Співвідношення питомої ваги жінок та чоловіків серед голів районних рад становить: жінок – 13,0 %, чоловіків – 87,0 %; об'єднаних територіальних громад: жінок – 8,8 %, чоловіків – 91,9). Показник розміру середньомісячної заробітної плати жінок на 16,6 % менший, ніж у чоловіків.  Значний розрив між середньомісячною заробітною платою жінок та чоловіків призводить до нерівних можливостей доступу до економічних ресурсів, а також відмінностей у якісних характеристиках зайнятості і соціальному статусі жінок та чоловіків.

Метою Програми є: зміцнення інституту сім'ї; соціальна підтримка багатодітних сімей; популяризація сімейних цінностей; соціальна підтримка дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; удосконалення механізму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства; впровадження європейських стандартів рівності; ліквідація всіх форм дискримінації щодо жінок. Програма розрахована на період 2020 року. Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів районного, селищного, сільських бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад у межах коштів, передбачених у відповідних бюджетах на зазначені цілі, та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Ви тут: Головна РАЙОННА РАДА ЗАТВЕРДИЛА ПРОГРАМУ РЕАЛІЗАЦІЇ СІМЕЙНОЇ, ГЕНДАРНОЇ ПОЛІТИКИ У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ