Новини

В Озерному ще 25 військовослужбовців розпочали навчання в рамках програми НАТО-Україна

1НАТО
3НАТО
2НАТО

 

З 2000-го року Організація Північноатлантичного договору (НАТО) підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації та перепідготовки колишніх професійних військовослужбовців, та таких, які невдовзі залишать ряди військових і прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.
   На сьогоднішній день відповідні регіональні курси було організовано у більш як 60-ти населених пунктах нашої країни. Зокрема, і у смт Озерне Житомирського району – у недалекому минулому закритому військовому містечку. До того ж не раз.

За весь цей час близько 10-ти тис. військовослужбовців, у тому числі учасників АТО/ООС, за підсумками перекваліфікації отримали сертифікати державного зразка. Понад три тисячі осіб - у Хмельницькому центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців Хмельницького національного університету за програмою НАТО-Україна. 70 відсотків з них, як зауважила в Озерному заступник менеджера програми НАТО-України з перепідготовки військовослужбовців Марина Когут, уже забезпечені роботою. 

20 березня в актовій залі клубу в/ч А-1435 в смт Озерне відбулася урочиста церемонія відкриття чергового курсу професійного навчання військовослужбовців за напрямом підготовки «Менеджмент». Привітати 25-ьох слухачів Збройних Сил України з цією подією, окрім Марини Когут, прибули кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку, аудиту та оподаткування Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців Хмельницького національного університету Валентина Бобровник, заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах та заступник командира в/ч А-1435 з морально-психологічного забезпечення-начальник відділення НПЗ підполковник Андрій Качура. 

- Тільки внаслідок активної фази військових навчань на цю зустріч не змогли прийти командир та десятки військовослужбовців нашої військової частини, щоб особисто висловити найщиріші слова вдячності керівництву НАТО, громадянам країн-учасниць Північноатлантичного альянсу за організацію та фінансування такої важливої для нас програми адаптації кадрових та уже звільнених військовослужбовців до цивільного життя, - наголосив під час заходу Андрій Качура.

 

Ви тут: Головна В Озерному ще 25 військовослужбовців розпочали навчання в рамках програми НАТО-Україна