Новини

Привітання голови районної ради з нагоди Дня Прапора України та Дня Незалежності України

den nezalezhnosti 1 900

Шановні жителі, працівники
та гості Житомирського району!


Прийміть найщиріші вітання із Днем Державного Прапора України та величним святом - Днем незалежності України!
Саме 24 серпня прийнято вважати початком формування сучасної української держави.
Але історія розповідає про довгий шлях, який довелося пройти нашому народу до моменту його незалежності.
Розділений між кількома імперіями наш український народ зумів возз'єднатися і створити незалежну суверенну державу – Україну.
Ще сторіччя тому Українська березнева революція 1917 року започаткувала процес формування нової політичної нації і відродила традицію української державності.
У період 1917-1921 років Україна пережила різні форми національної державності: була проголошена Українська держава, Українська Народна республіка, Західна Українська Народна республіка.
Вперше після століть бездержавності відбулось об'єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.
Визнано територію, кордони, створено символи, органи влади, військо, закріплено державну мову, але державну незалежність тоді, сто років тому, втримати не вдалося.
Хоча українські етнічні території були розділені між чотирьох держав, але питання єдності української нації вже ніколи не ставилося під сумнів.
І прагнення українців до волі та незалежності дало свої результати у 1991 році – саме тоді наш народ виборов не лише право, а й реальну здатність України бути незалежною, суверенною, демократичною державою.
Акціями громадської непокори у Помаранчевій Революції і Революції Гідності ми спільно виборювали право України на рівноправну участь у Європейському співтоваристві, на гідне життя для народу України.
І сьогодні на долю нашої країни випали важкі випробування – у неоголошеній та прихованій війні російський агресор прагне відібрати наші землі, але йому це не вдасться.
Ми низько вклоняємося нашим воїнам та усім патріотами України за їх нелегку працю на полі бою за територіальну цілісність, недоторканість та незалежність держави.
Ви наш взірець, наша міць та наша гордість.
Це завдяки вашим зусиллям ми маємо тут мир та спокій.
Це вашими руками нині твориться нова історія нашої країни.
Я вірю, що спільними зусиллями, наснагою і працею, вічною та достойною пам'яттю наших Героїв, прагненням кожного побудувати сучасну країну ми здолаємо всі перешкоди і побачимо наші села, селища і міста красивими, впорядкованими, а їх мешканців заможними.
Щиро вітаю усіх з нагоди 27 річниці Незалежності України! Бажаю всім міцного здоров'я, миру і благополуччя у кожному домі, мудрості у прийнятті рішень, національної єдності, незламної відваги та щирого патріотизму у відстоюванні інтересів українського народу і захисті незалежності нашої держави.
Нехай наші прагнення та досягнення стануть міцними цеглинками в будівництві міцної Держави, якою зможуть пишатися наші діти.

Слава Україні!

 Героям слава!

 З повагою,
голова районної ради С. Крутій

 


Ви тут: Головна Привітання голови районної ради з нагоди Дня Прапора України та Дня Незалежності України