Новини

Відбулось засідання постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування районної ради

7
6
5
2

     У процесі підготовки до чергової (18) сесії районної ради 21 травня 2018 року відбулось засідання постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування районної ради.

У комісії взяли участь:
Голова районної ради Крутій Сергій Григорович, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Подорожна Тамара Леонідівна, керівник апарату райдержадміністрації Гречко Олена Борисівна, в.о. начальника організаційного відділу апарату райдержадміністрації Огірчук Юрій Валентинович, депутат районної ради Голік Тетяна Ігнатівна, начальник Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації Палій Ігор Анатолійович та працівники виконавчого апарату районної ради.

На розгляд постійної комісії виносились наступні питання:

1. Про затвердження Програми розвитку громадянського суспільства у Житомирському районі на 2018 рік.
2. Про хід виконання районної Комплексної програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій району від надзвичайних ситуацій до 2021 року.
3. Про внесення змін до Положення про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку Житомирської районної ради, привітання, нагородження та преміювання до професійних, ювілейних та державних свят.
4. Про внесення змін до складу президії районної ради.
5. Про внесення змін до Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2018-2020 роки.
6. Про затвердження розпоряджень голови районної ради.
7. Про зняття з контролю рішень районної ради.
8. Про внесення змін до складу комісії з питань поновлення прав реабілітованих Житомирської районної ради.
9. Про внесення змін до рішення 9 сесії районної ради 7 скликання від 27.02.2017р. № 329 (упорядкування структури виконавчого апарату).
10. Про звернення до Верховної Ради України щодо винесення на розгляд та ухвалення Антиолігархічного пакету законів докорінних перетворень.
11. Про внесення змін до списку присяжних Житомирського районного суду Житомирської області.
12. Про розгляд звернення депутата Білецького О.М.
13. Про звіт начальника Центру надання адміністративних послуг Житомирської райдержадміністрації Палія Ігоря Анатолійовича.

14. Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Житомирської обласної ради та Житомирської обласної державної адміністрації щодо вирішення питання зарахування до Житомирського районного бюджету плати за адміністративні послуги, надані Центром надання адміністративних послуг Житомирської райдержадміністрації.

15. Про внесення змін до рішення 17 сесії 7 скликання від 14.03.2018р. №580 «Про використання революційного прапора Організації українських націоналістів на території Житомирського району».
16. Про внесення змін до районної Програми по забезпеченню здійснення Житомирською райдержадміністрацією повноважень, визначених законами України та делегованих Житомирською районною радою на 2018 -2020 роки.
17. Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. 


Постійною комісією погоджено проекти рішень і Програм, які були включені до порядку денного комісії, та рекомендовано сесії районної ради їх затвердити.

Що стосується питання внесення змін до комісії з питань поновлення прав реабілітованих, то комісія рекомендує раді знят його з розгляду у зв'язку набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», згідно якого повноважень районних та обласних комісій втрачають чинність. Вирішувати питання реабілітації відтепер будуть регіональні комісії при облдержадміністрації та Національна комісія при Інституті національної пам'яті. Про це комісію проінформувала начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Мірошниченко Ю.О.

Нагадуємо, що пленарне засідання 18 сесії Житомирської районної ради 7 скликання відбудеться 01 червня 2018 року о 10-00 год. у приміщенні Великого залу засідань.

Ви тут: Головна Відбулось засідання постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування районної ради