Новини

Відбулося засідання президії Житомирської районної ради 7 скликання

презIMG 3849 1
презIMG 3854 1
презIMG 3858 1

02 серпня відбулося засідання президії Житомирської районної ради, яка розглянула ряд спірних питань, що були рекомендовані на розгляд президії постійними комісіями районної ради, та погодила проект порядку денного на пленарне засідання 12 сесії, яке відбудеться 04 серпня 2017 року.
Так, президією винесено на розгляд сесії питання, щодо яких постійною комісією з питань бюджету і комунальної власності не ухвалено рішень, це: «Про затвердження переліку об'єктів нерухомого майна територіальних громад сіл, селищ району, що підлягають приватизації у 2017 році», «Про надання згоди комунальному підприємству «Центральна районна аптека №118» Житомирської районної ради на продаж нерухомого майна», «Про надання згоди комунальному підприємству «Центральна районна аптека №118» Житомирської районної ради на поділ приміщення» та «Про безоплатну передачу приміщення аптеки до комунальної власності Левківської сільської ради». Також президія рекомендувала врахувати звернення депутатів районної ради Крутія С.Г., Білецького О.М., Уницького С.О. та Попова В.Г. про виділення коштів у якості фінансової підтримки комунальному підприємству «Центральна районна аптека №118» Житомирської районної ради на відновлення обліку за 2016 рік.


За клопотаннями розробників проектів рішень «Щодо звернення депутатів Житомирської районної ради до Житомирської обласної державної адміністрації з клопотанням при укладенні договорів на перевезення пасажирів по Житомирському району запровадити безконтактну систему оплати за проїзд шляхом встановлення у громадському транспорті валідаторів» - розробник депутат районної ради Парфентієва Тетяна Миколаївна; «Про внесення змін до рішення про визначення розміру фінансових ресурсів на виконання у 2017 році Програми про кошти для забезпечення виконання депутатських повноважень та порядок їх використання на 2016-2017 роки» - розробники депутати районної ради: Приставський Микола Миколайович та Мусійчук Роман Миколайович; «Про внесення змін до рішення 7 сесії Житомирської районної ради 7 скликання № 203 від 04.11.16р. «Про участь депутатів районної ради у розподілі коштів районного бюджету» - розробник депутат районної ради Мусійчук Роман Миколайович, дані проекти рішень виключено із проекту порядку денного чергової сесії.
Особливо жваве обговорення вкотре відбулося щодо проекту рішення та поданої технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельних ділянок, загальною площею 106, 8500 га, які перебувають у спільній частковій власності громадян-членів реформованого КСП «Вертокиївка», оскільки певна частина власників цих земельних часток (паїв) не згодна із встановленою грошовою оцінкою, а також занепокоєна тим, що, на їх думку, без їх відома та згоди шпалери та стовпи хмільників, які розташовані на цих земельних ділянках, були включені до складу майна та невідомим чином уже перепродані. Президія вирішила розглянути зазначений вище проект рішення на сесії.
Крім того, висловлюючи своє занепокоєння щодо рішень Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, які прийняті без погодження з органами місцевого самоврядування, президія вирішила рекомендувати районній раді прийняти рішення щодо підтримки рішення 12 сесії Житомирської обласної ради від 27.07.2017 р. щодо висловлення недовіри керівному складу Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та визнати його роботу незадовільною, висловити недовіру та не погоджуватися з рішеннями Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, що стосуються територій Житомирського району, у разі прийняття таких, що прямо порушують інтереси та права мешканців територіальних громад Житомирського району та прийняті без погодження (згоди) органів місцевого самоврядування (селищних, сільських рад), та направити це рішення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, Житомирської обласної ради, Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської районної державної адміністрації та Житомирської місцевої прокуратури. А також звернутися до селищної, сільських рад Житомирського району та районних рад Житомирської області з пропозицією підтримати дане рішення.
Узгоджений президією районної ради проект порядку денного буде внесено на розгляд чергового пленарного засідання 12 сесії Житомирської районної ради 7 скликання.

 

Ви тут: Головна Відбулося засідання президії Житомирської районної ради 7 скликання