Новини

Житомирська районна рада сприяє вирішення питання «пільгового проїзду» у Житомирському районі.

Проблема пільгових перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування в Житомирському районі стоїть дуже гостро.
У 2016 році Житомирська районна рада прийняла рішення № 71 «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, депутатам ВРУ від Житомирської області, Кабінету Міністрів України та головам районних рад України» щодо внесення змін до законодавства України, виділення коштів з державного бюджету на відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій громадян та рішення № 72 «Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України» щодо впровадження адресної грошової виплати окремим категоріям громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом.
Також у 2016 році районна рада затвердили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2016 рік.
Аналогічну затвердила і на 2017 рік.
Проводиться робота з селищним, сільськими головами щодо затвердження місцевих програм фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів сільських та селищного бюджетів, а також коштів районного бюджету.
Із районного бюджету кошти на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування окремих категорій громадян на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі виділяються за рішенням районної ради у межах фінансових можливостей районного бюджету у вигляді іншої субвенції районного бюджету сільським та селищному бюджетам та за зверненнями сільських, селищної рад.

Ви тут: Головна Житомирська районна рада сприяє вирішення питання «пільгового проїзду» у Житомирському районі.