Новини

НА НАРАДІ З ПЕРЕВІЗНИКАМИ ОБГОВОРЮВАЛИ, ЯК КОМПЕНСОВУВАТИ ПІЛЬГОВЕ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

nar32
nar33
nar54
nar69
nar31
НА НАРАДІ З ПЕРЕВІЗНИКАМИ ОБГОВОРЮВАЛИ,  ЯК КОМПЕНСОВУВАТИ ПІЛЬГОВЕ ПЕРЕВЕЗЕННЯ  
23 березня у Житомирській районні раді відбулася нарада з перевізниками, які надають послуги з пасажирського перевезення на території Житомирського району. У нараді взяли участь голова Житомирської РДА Сергій Микитюк, голова Житомирської районної ради Сергій Крутій, начальник  управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк, Новогуйвинський селищний голова, сільські голови, голова Станишівської ОТГ, депутати районної ради. 
Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Житомирської РДА  Л. І. Вакулюк, депутати Житомирської районної  ради затвердили програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських  автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2017 рік. Ця програма передбачає виділення з районного бюджету 1 млн. грн., з селищного та сільських бюджетів 1,5 млн. грн. У минулому році  таку програму прийняли лише шість сільських рад, у цьому році 50% сільських рад вже прийняли відповідні програми на місцевому рівні. 
Голова громадської організації «Асоціація автомобільних перевізників Житомирського району «Чумаки» О. Шатківський заявив , що на зборах пасажирських  автоперевізників було прийнято рішення, що з 25 березня пасажирські перевізники Житомирського району припиняють надання безкоштовного проїзду всім категоріям пільговиків, за винятком учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО. Причина в тому, що перевізникам не відшкодовуються збитки, передбачені  Законами України.
Перевізник А. Савицький, який обслуговує марштут «Житомир-Кодня»  сказав, що не буде перевозити пільговиків за виданими  Коднянською сільською  радою талонами, так як їх легко підробити, а тому компенсовувати проїзд пропонує в інший спосіб. 
Мешканка  селища Гуйва  Алла Хитрич висловила здивування, що вартість  проїзду  від Гуйви до Новогуйвинська (2  км) у маршрутному автобусі  №115 становить  5 гривень,  що є надто дорого.
Новогуйвинський селищний голова Зоя Гончаренко сказала, що прийняттям місцевої програми  щодо пільгового перевезення проблему вирішити не вдасться:
- У Новогуйвинській селищній раді проживає 3309 пільговиків. Ми не можемо обмежити жодну категорію, тому що перед законом усі рівні. Лише для 11 категорій  пільговиків, які є найбільш соціально вразливими,  а це 512 осіб нам потрібно  майже 2 мільйони гривень, а бюджет селищної ради становить 4 мільйони гривень.
- Я звертаюся до усіх сільських голів, щоб був знайдений компромісний варіант з перевізниками щодо пільгового перевезення. Розумію, що всі категорії пільговиків ми охопити не зможемо, це завдання держави, але органи місцевого самоврядування мають допомогти хоча б  певним  категоріям, - сказав голова Житомирської РДА Сергій Микитюк.
 
«ПРИМІСЬКЕ ЖИТТЯ» 
Ви тут: Головна НА НАРАДІ З ПЕРЕВІЗНИКАМИ ОБГОВОРЮВАЛИ, ЯК КОМПЕНСОВУВАТИ ПІЛЬГОВЕ ПЕРЕВЕЗЕННЯ