Новини

Звернення голови Житомирської районної ради С.Г. Крутія до мешканців району з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

НС-3

 

 

18-20 лютого 2014 року – найтрагічніші дні Євромайдану. Тоді за кілька годин Україна втратила одних із найкращих своїх синів.
11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам'ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», - йдеться в документі.

Вшануймо хвилиною мовчання та даниною вічної пам'яті пам'ять Героїв Небесної Сотні

А ще вшануймо тих батьків, які ніколи не дочекаються синів, тих дружин, які ніколи більше не зможуть обійняти своїх чоловіків, тих дітей, яка вже ніколи не побачать батьківської посмішки.
20 лютого стало для нас назавжди пам'ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні.
Вони розпочали процес духовної перебудови нації та передали естафету нам.
Однак сьогодні варто згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного у майбутньому.
Все, що ми можемо зараз – зробити так, аби їх жертва не була даремною.


Дякуємо Вам, Герої України!
Ви назавжди залишитесь у наших серцях...
Вічна пам'ять і шана Героям Небесної сотні!
Слава Україні!
Героям Слава!

Ви тут: Головна Звернення голови Житомирської районної ради С.Г. Крутія до мешканців району з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні