Новини

14 лютого 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення.

Було розглянуто 25 питань порядку денного.


Одноголосно отримали підтримку депутатів питання присвоєння звання «Почесний громадянин Житомирського району» Макаренко Марії Федорівні та Ксендзуку Дмитру Прокоповичу.

Запропоновано винести на затвердження чергової сесії районної ради цілу низку програм, а саме:
- Цільова програми щодо забезпечення та захисту прав дітей у Житомирському районі на 2017-2018 роки;
- Районна комплексна Програму «Молодь і родина Житомирського району» на 2017-2021 роки;
- Програма фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2017 рік,
В цілому підтримано Програму протиепізоотичних заходів та боротьби з хворобами тварин в Житомирському районі на 2017 рік, за винятком фінансування оплати праці працівників лікарні ветмедицини за рахунок районного бюджету, оскільки ці видатки належать до видатків обласного бюджету.

Окрім того погоджено внесення змін до існуючих програм, а саме :
- до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки;
- до районної Програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2016-2018 роки;
- до Програми національно - патріотичного виховання дітей та молоді в Житомирському районі на 2016-2020 роки;
- до районної Програми щодо забезпечення громадян Житомирського району, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного харчування на 2016-2020 роки.

Рекомендовано винести на розгляд сесії районної ради питання про тимчасове застосування електронної системи поіменного голосування при проведенні пленарного засідання 9 сесії районної ради 7 скликання та прийнятті рішень, внесення тимчасових змін до Регламенту ради та про внесення змін до Регламенту Житомирської районної ради 7 скликання щодо запровадження електронної системи поіменного голосування, а також погоджено план роботи районної ради на перше півріччя 2017 року та зміни до Положення про постійні комісії районної ради.

Також було заслухано інформацію про виконання Програм, а саме:
- Про виконання Програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2016 рік.
- Про виконання Програми надання окремих видів пільг громадянам Житомирського району на 2016 рік.
- Про виконання районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз на період до 2016 року;
- Про виконання Програми оздоровлення території Житомирського району від сказу на 2016 - 2020 роки;
- Про стан виконання районної (комплексної) цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2013-2017 роки.

Розглянуто звернення профспілки районної організації профспілок працівників освіти щодо
контрактної форми трудових відносин із керівниками загальноосвітніх закладів району.
Комісія рекомендувала всеобічно доопрацювати дане питання, вивчити його та винести на наступне засідання комісії.

Ви тут: Головна 14 лютого 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення.