Новини

Герої не вмирають...

героі6
героі5
героі4
героі3
героі2
героі1

13 жовтня напередодні Дня захисника України і Великого свята Покрови Пресвятої Богородиці в Пісківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов мітинг, приурочений відкриттю меморіальної дошки в честь загиблого на Сході України учня нашої школи Ломачука Івана Сергійовича.

Ломачук Іван народився в селі Піски Житомирського району, Житомирської області 6 лютого 1991 року. Все своє коротке життя до призову по частковій мобілізації проживав у рідному селі разом з батьками Сергієм Миколайовичем та Оленою Юріївною.
Після закінчення школи вступив до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Після завершення навчання Іван був призваний до лав Збройних Сил України. Виконавши свій обов'язок перед державою, повернувся у рідне село.
У хлопця було багато мрій і планів на майбутнє, яким, на жаль, не судилося здійснитися. Події, що відбулися в нашій країні у 2014 році, не залишили його байдужим. Як військовий, він не міг стояти осторонь того, що відбувалося на Сході нашої держави. Ломачук Іван Сергійович як сержант запасу був призваний в березні 2014 року по частковій мобілізації Житомирським ОМВК і направлений у військову частину в місті Новограді-Волинському. В серпні цього ж року його відправили в Донецьку область для участі в АТО.
7 серпня 2014 року Ломачук Іван загинув у бою біля села Степанівна Донецької області. Тривалий час вважався зниклим безвісті, бо тіло бійця і трьох його побратимів з Новоград-Волинського району залишалось на окупованій території. Завдячуючи пошуковій бригаді волонтерів, загиблі були знайдені і вивезені із зони АТО в місто Запоріжжя.
21 грудня 2014 року Іван віднайшов свій спокій на рідній землі. Він похований на кладовищі села зі всіма військовими почестями, повагою та любов'ю. Указом Президента України Ломачук Іван Сергійович нагороджений орденом «За мужність» посмертно. Житомирська районна Рада нагородила бійця найвищою відзнакою Житомирської районної Ради «Честь і слава Житомирського району».
На мітингу з нагоди відкриття меморіальної дошки виступив Солоп М.П. – директор місцевої школи, який розповів про короткий життєвий шлях Івана Ломачука. Спогадами про його шкільні роки поділились перша вчителька Омельчук Г.Ф. та класний керівник Мелянчук Н.Є.

З болем в душі теплим словом згадала однокласника Станішевська Ірина.
У мітингу брав участь та виступив голова Житомирської районної ради Крутій Сергій Григорович, який розповів про зустріч з воїном напередодні від'їзду Івана в зону бойових дій.
Рідні і друзі героя, дорослі і діти поклали живі квіти до пам'ятного знака на честь Івана Ломачука, та на його могилу.

Герої не вмирають і не вмруть,
Героїв пам'ятатимуть віками.
Їм славу й шану люди віддають
І голови схиляють перед ними...

Слава Україні!
Героям Слава!

 

За матеріалами Пісківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Ви тут: Головна Герої не вмирають...