Новини

Відбулося засідання робочої групи районної ради з вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій Житомирського району та їх фінансування

Робоча група Житомирської районної ради з вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій Житомирського району та їх фінансування 15 липня 2016 року ухвалила рішення: заслухати звіт директора комунальної установи «Новогуйвинська дитячо-юнацька спортивна школа» Житомирської районної ради Ступіна В.А. про роботу комунальної установи, розвиток спорту на території району, використання коштів, майна, виконання фінансових зобов'язань та трудового контракту. З даного питання відбудеться відкрите засідання 28 липня 2016 року о 10-00 год. у приміщенні Малого залу засідань Житомирської районної ради за адресою: м.Житомир, вул.Л.Українки, 1. Запрошуються усі бажаючі.


Крім того, робочою групою прийнято рішення розробити проект порядку проведення конкурсу на залучення громадських організацій спортивної спрямованості для розвитку усіх галузей спорту на території усього Житомирського району на умовах співфінансування із районного бюджету. Такий Порядок заплановано подати на затвердження сесією районної ради, яка відбудеться у жовтні-листопаді поточного року. Також члени робочої групи прийшли до одноголосної думки та рішення щодо необхідності перерозподілу коштів на розвиток спорту, що передбачені районним бюджетом на утримання районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та ДЮСШ «Колос». Депутат районної ради, член робочої групи Парфентієва Т.М. запропонувала при розподілі коштів на розвиток спорту у районі запровадити Бюджет участі, так званий партиципаторний бюджет (Партиципаторний бюджет – демократичний процес дискусії та прийняття рішень, в якому кожна мешканка і мешканець населеного пункту вирішує, в який спосіб витрачати частину муніципального бюджету. Найчастіше він твориться через використання таких знарядь, як визначення пріоритетів щодо муніципальних видатків самими членами спільноти, вибір бюджетних делегатів – репрезентантів місцевих спільнот, технічна підтримка з боку муніципальних радників, місцеві та регіональні збори з метою обговорення та голосування пріоритетних видатків, а потім втілення ідей, що мають безпосередній вплив на якість життя мешканців), що забезпечить максимальний доступ громади до використання своїх коштів.
Нагадуємо, що робоча група створена рішенням 3 сесії Житомирської районної ради 7 скликання від 27.01.2016р. № 54 для вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій Житомирського району та їх фінансування, зі змінами, внесеними рішенням 5 сесії від 29.04.2016р. № 91. Склад робочої групи доповнено (відповідно до рішення сесії) розпорядженням голови районної ради від 18.02.2016р. № 12-ОД представниками від громадськості, які беруть участь у роботі Робочої групи з правом дорадчого голосу.

Ви тут: Головна Відбулося засідання робочої групи районної ради з вивчення стану функціонування спортивних установ і організацій Житомирського району та їх фінансування