Новини

Постійна комісія районної ради з питань бюджету і комунальної власності внесла корективи у механізм фінансування ремонту доріг на території Житомирського району

15 липня відбулося позачергове засідання постійної комісії Житомирської районної ради з питань бюджету і комунальної власності під головуванням голови комісії Котвицького С.В.

У роботі комісії взяли участь: голова районної ради С.Г.Крутій, заступник голови районної ради О.М.Білецький, начальник управління фінансів РДА Ходоровська Н.В., відповідальні працівники райдержадміністрації та районної ради. Позачергове засідання комісії скликано у зв'язку з необхідністю врегулювання певних питань щодо механізму фінансування ремонту доріг загального користування місцевого значення. Районна рада взяла на себе зобов'язання відремонтувати за рахунок коштів районного бюджету певні дороги, стан яких є вкрай незадовільним. З цією метою районна рада затвердила Програму фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Житомирському районі на 2016-2020 роки, що стало можливим завдяки внесенню змін до Бюджетного кодексу України та ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». На минулій сесії 29 квітня затверджено перелік доріг, які заплановано відремонтувати капітально та доріг, що потребують поточного ремонту – таке рішення ухвалено за результатами обстеження доріг робочою групою, що створена розпорядженням голови райдержадміністрації.
Станом на 14 липня 2016 року уже проведено поточний ремонт доріг в селах Сінгури, Пряжів та Ліщин, укладені договори підряду на два поточних ремонти – у с. Рудня-Городище, дороги Туровець – Кринички та на один капітальний ремонт – с. Туровець. Підготовлені та направлені до «Укрдорекспертизи» документи на проведення експертизи трьох доріг загального користування місцевого значення (с. Скоморохи, с. Садки, смт. Гуйва – смт. Озерне), на яких найближчим часом планується проведення капітального ремонту. Уже підписані договори на виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтних робіт ще п'яти автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Виконавця даних робіт - підрядника визначено шляхом проведення електронних торгів через систему Prozorro (завдяки цьому зекономити 18,313 тис. грн. Коштів районного бюджету). Як визначено Програмою технічний нагляд за ремонтом доріг здійснює Служба автомобільних доріг, розпорядником коштів є Житомирська районна державна адміністрація.
Депутати також обговорили питання щодо можливого застосування електронних торгів при визначення розробника проектно-кошторисної документації на ремонт доріг. В обговоренні питань порядку денного активну участь взяли депутати районної ради Котвицький С.В., Парфентієва Т.М., Стах В.М., Загладько В.М.

Ви тут: Головна Постійна комісія районної ради з питань бюджету і комунальної власності внесла корективи у механізм фінансування ремонту доріг на території Житомирського району