Новини

Реформа охорони здоров'я та подальше функціонування медичної галузі.

P3229411 1
P3229412 1
P3229413 1
P3229414 1
P3229415 1
P3229418 1
P3229400 1
P3229407 1
P3229399 1

Саме цьому питанню був присвячений семінар-нарада, який відбувся 22 березня 2016 року у приміщенні Житомирської районної ради, за участю голови районної ради С.Г. Крутія, заступника голови райдержадміністрації Микитюка С.М., в.о. головного лікаря КУ «Центральна районна лікарня» районної ради Шуляка В.І., головного лікаря КУ«Територіального стоматологічного об'єднання» районної ради Нижника В.Т. та інших керівників закладів охорони здоров'я і їх структурних підрозділів Житомирського району.

Учасниками наради було піднято ряд питань, що стосуються подальшого функціонування закладів охорони здоров'я в умовах децентралізації. Гострою є проблема ліцензування діяльності медичної практики та закладів охорони здоров'я вцілому. Не менш важливим було і залишається питання матеріально-технічного забезпечення діяльності медичних закладів.
В.о. головного лікаря КУ «Центральна районна лікарня» Шуляком В.І. було зазначено, що виникнення даних проблем пов'язане з відсутністю чіткого бачення щодо управління первинним рівнем медицини. Розмежування первинного і вторинного рівня надання медичних послуг дозволить зробити первинний рівень дійсно пріоритетною ланкою, оскільки якісно і грамотно організована система первинної медичної допомоги зможе замкнути на собі 80-90% всіх звернень пацієнтів.
Перед учасниками наради виступив начальник відділу охорони здоров'я Тетерівської об'єднаної територіальної громади Ватраль С.Л., який розповів щодо певних досягнень, напрацювань та проблем галузі у громаді.
Ідея утворення у районі єдиного центру надання первинної медико-санітарної допомоги з делегуванням йому повноважень із сільських, селищної рад дасть змогу забезпечити дотримання стандартів та клінічних протоколів надання медичної допомоги, своєчасної діагностики та лікування захворювань, знайшла підтримку серед значної частини учасників наради.
Під час наради йшлося також і про досвід районів та областей щодо функціонування та взаємодії первинної та вторинної медицини, а також впровадження страхової медицини.

Ви тут: Головна Реформа охорони здоров'я та подальше функціонування медичної галузі.