Новини

2 вересня відбувся розширений семінар з енергоефективності, організований районною радою та райдержадміністрацією.

IMG 2357
IMG 2363
IMG 2354

У роботі семінару взяли участь голова районної ради Тетяна Парфентієва, голова райдержадміністрації Антон Михайлов, представники державних банків України «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк», представники підприємств, що виробляють та реалізовують матеріали і обладнання, виготовлені на основі енергоефективних технологій, що застосовуються для утеплення будинків:

ДП «КАПАРОЛ Україна», компанія «ХЕНКЕЛЬ» та енергоефективної компанії Житомирщини «ТОВ БТК-Центр Комплект». За запрошення голови районної ради у даному заході взяв участь та поділився досвідом роботи по створення ОСББ голова правління ОСББ м.Житомира Скоропад І.М. На цьому заході з метою можливого запозичення досвіду роботи було продемонстровано відео-ролик по впровадженню проекту Сергія Сухомлина щодо утеплення шкіл, ДНЗ та закладів охорони здоров'я у м.Житомирі. «Питань щодо запровадження проектів з енергоефективності, а також кредитування юридичних і фізичних осіб з цією метою надто багато, але ми, кожен на своєму рівні, має вирішувати ці питання у межах компетенції. Уже зараз потрібно змінювати стереотипи свого ставлення до ресурсів – над цим працюємо і це у майбутньому, а зараз маємо робити все, аби підвищити енергоефективність житлових будинків, а відтак знизити навантаження на «гаманець» наших людей. Маємо зрозуміти, що залучені сьогодні інвестиції кожного бажаючого взяти участь у державній програмі «Тепле житло», принесе йому тепло у житло та економію сімейного бюджету», - зазначила у своєму виступі на семінарі голова районної ради Тетяна Парфентієва. Також голова районної ради повідомила, що районна рада спільно із райдержадміністрацією працює над впровадженням енергоефективних заходів у районних комунальних закладах, а у цьому році ще й домоглися повернення з одного із міністерств проектів на утеплення 6 шкіл, які не реалізовані у рамках Кіотського протоколу. Ведеться робота по їх перегляду та заплановано реалізувати їх за рахунок коштів фонду Державного регіонального розвитку у 2016 році.

 

Ви тут: Головна 2 вересня відбувся розширений семінар з енергоефективності, організований районною радою та райдержадміністрацією.