Щодо декларування кандидатами у депутати та інші виборні посади

Національне агентство з питань запобігання корупції 26 серпня затвердило  роз'яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно подання декларацій кандидатами у депутати місцевих рад, на посади сільських, селищних, міських голів та особами, обраними на ці посади.

Отже, декларації не подаються кандидатами, які балотуються в депутати місцевих рад і ВР АР Крим та на посади сільських, селищних, міських голів.

Але, у разі обрання відповідно депутатом місцевої ради, сільським, селищним, міських головою, такі особи мають подати декларацію «кандидата на посаду» за минулий рік, а саме:  депутатами місцевої ради - протягом 15 календарних днів із дня відкриття першої сесії ради; сільським, селищним або міським головою -  протягом 15 календарних днів після складення присяги на пленарному засіданні відповідної ради, на якому територіальною виборчою комісією оголошується рішення щодо обрання та реєстрації особи.

Якщо обрана особа незалежно від обставин уже подавала декларацію за минулий рік, який передує року обрання, то подавати декларацію повторно не потрібно, оскільки така особа вже виконала обов'язок, визначений Законом України «Про запобігання корупції».

Уповноважена особа з питань запобігання і виявлення корупції

у Житомирській районній раді

Роз'яснення НАЗК щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно подання декларацій кандидатами у депутати Верховної ради Автономної республіки Крим. місцевих рад, на посади сільських, селищних, міських голів та особами, обраними на ці посади

Ви тут: Головна Запобігання проявам корупції Новини Щодо декларування кандидатами у депутати та інші виборні посади