8-12 № 195 Про викладення в новій редакції додатку до рішення від 23.04.2021р. № 12 «Про затвердження Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2021 рік»

 

герб

 У К Р А Ї Н А
ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
РІШЕННЯ №195
(дванадцята  сесія восьмого скликання)

від «03» грудня 2021 р.

Про викладення в новій редакції додатку
до рішення від 23.04.2021р. № 12
«Про затвердження  Програми
забезпечення відкритості в діяльності
Житомирської районної ради та
Житомирської районної державної
адміністрації на 2021 рік»

          Керуючись ст. 43 Закону України  «Про  місцеве самоврядування в Україні», з метою організації роботи та забезпечення депутатів районної ради технічними засобами, враховуючи висновки та рекомендації спільного засідання постійних комісій з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку, з питань регламенту, законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування  від 29.11.2021., районна рада

 ВИРІШИЛА:

1.    Викласти в новій редакції додаток до рішення районної ради від 23.04.2021 року № 122 «Про затвердження  Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної  адміністрації на 2021 рік» (додається).

       2.Контроль за виконанням даного рішення та Програми покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку

 Голова районної ради                                                       О.БЛОЩИНСЬКИЙ

 

Про викладення в новій редакції додатку

до рішення від 23.04.2021р. № 122

«Про затвердження  Програми

забезпечення відкритості в діяльності

Житомирської районної ради та

Житомирської районної державної

адміністрації на 2021 рік»

 

         Керуючись ст. 43 Закону України  «Про  місцеве самоврядування в Україні», з метою організації роботи та забезпечення депутатів районної ради технічними засобами, враховуючи висновки та рекомендації спільного засідання постійних комісій з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку, з питань регламенту, законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування                                                від 29.11.2021., районна рада

 

ВИРІШИЛА:

1.    Викласти в новій редакції додаток до рішення районної ради від 23.04.2021 року № 122 «Про затвердження  Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної  адміністрації на 2021 рік» (додається).

 

      2.Контроль за виконанням даного рішення та Програми покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку

 

 

Голова районної ради                                                       О.БЛОЩИНСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення 12 сесії

районної ради 8 скликання

від 03.12.2021р. №195

 

Програма

забезпечення відкритості в діяльності

Житомирської районної ради

та Житомирської районної державної адміністрації

на 2021 рік

 

Загальний опис програми

 

1

Назва бюджетної програми

Забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2021 рік.

2

Ініціатори розроблення Програми

Житомирська районна рада, Житомирська районна державна адміністрація

3

Розробник Програми

Житомирська районна рада, Житомирська районна державна адміністрація

4

Відповідальні виконавці та учасники програми

Житомирська районна рада, Житомирська районна державна адміністрація

5

Термін реалізації Програми

2021 рік

6

Перелік місцевих бюджетів, за рахунок яких виконуватиметься Програма

Районний бюджет

 

1.     Законодавчі підстави для виконання бюджетної програми

 

         Конституція України; Бюджетний Кодекс України; Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про Державний бюджет України», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні в засобах масової інформації», «Про соціальні послуги», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про звернення громадян», Постанова Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році», Указ Президента України від 30.12.2000 № 1396/2000 «Про додаткові заходи щодо посилення соціального захисту багатодітних та неповних сімей», та інші законодавчі документи, що гарантують соціальні права, передбачені Конституцією України.

 

 

 

 

 

2.     Мета бюджетної програми

 

Програма спрямована на налагодження діалогу між владою та громадськістю, створення умов  для реалізації конституційних прав громадян, утвердження свободи слова, забезпечення реалізації державної політики в інформаційній сфері на території району, відзначення жителів району, що досягли певних успіхів у професійній діяльності, на посилення соціального захисту в сучасних економічних умовах вразливих верств населення та інших категорій громадян Житомирського району шляхом надання одноразової матеріальної допомоги, покращення соціально-економічного становища жителів  району, сплата внесків до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Українська Асоціація районних та обласних рад для участі у спортивних та інших змаганнях між органами місцевого самоврядування та/або за участі депутатів районної ради, організацію представницьких заходів, виготовлення друкованої продукції, у т.ч. роз’яснювальної - бюлетенів для голосування по проектам Бюджету участі та зразків подачі проектів з метою реалізації Положення про бюджет участі (громадський бюджет) у Житомирському районі, оплата послуг з оцінки та  виготовлення технічних паспортів (інвентаризаційних справ) на об’єкти нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.

        

         3.Завдання бюджетної програми

 

-         Висвітлення в засобах масової інформації діяльності районної ради та райдержадміністрації відповідно до укладених угод (договорів).

-         Організація культурно – мистецьких, спортивних заходів, відзначення державних, професійних свят, інших ювілейних та пам’ятних  дат і урочистостей, участь в обласних, Всеукраїнських та міжнародних спартакіадах і змаганнях серед збірних  команд органів місцевого самоврядування, депутатів всіх рівнів рад.

-         Організація представницьких заходів, зустрічей  делегацій, виставок, інших заходів, у т.ч. проведення тематичних семінарів, здійснення робочих поїздок, візитів, пропагування історичних досягнень, культурних традицій, історичної спадщини, краєзнавства, наукового, соціального – економічного потенціалу району та роботи органів місцевого самоврядування, діяльності районної ради, поширення друкованої та іншої продукції з символікою району, транспортне забезпечення представників делегацій, партнерів, представників підприємств, установ, організацій інших районів та областей    (у т.ч. придбання ПММ); заходи культурної програми, придбання сувенірної продукції для делегацій.

-         Нагородження Почесними грамотами, Грамотами, Подяками Житомирської районної ради та Житомирської райдержадміністрації, «Нагородження відзнаками Житомирської районної ради «Честь і слава Житомирського району» та «Почесний громадянин Житомирського району» з нагоди ювілейних дат та держаних і професійних свят жителів району, ветеранів війни та праці, кращих працівників підприємств, установ, організацій району, які досягли певних вершин у професійній  діяльності, зробили вагомий особистий внесок у створення та збереження матеріальних та духовних цінностей, досягли значних успіхів у виробничій, науковій, духовній, громадській та творчій діяльності, високого професіоналізму в економічній, науково-технічній, соціально-культурній, військовій та інших галузях, а також  успішних підприємств, організацій, установ, тощо із врученням їм відзнак, цінних подарунків, грошових премій, інших нагород райдержадміністрації та районної ради.

-         Проведення роботи з вшанування памяті видатних людей району.

-         Розробка, виготовлення соціальної реклами, довідкових та іміджевих матеріалів.

-         Створення,  реорганізація  або ліквідація  комунальних  підприємств,  установ, закладів тощо районної  ради.

-         Надання фінансової підтримки комунальним підприємствам, установам.

-         Забезпечення потреб комунальних підприємств, установ у надані                     послуг сторонніми  фахівцями (послуг аудиторів, юридичних, фінансових, інших послуг).

-  Виготовлення роз’яснювальної друкованої продукції, бюлетенів для голосування по проектам та зразків подачі проектів з метою реалізації Положення про бюджет участі (громадський бюджет) у Житомирському районі.

-  Виготовлення технічних паспортів (інвентаризаційних справ) на об’єкти нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.

         - Витрати пов’язані з обслуговуванням процедури проведення аукціонів щодо оренди та продажу об’єктів рухомого та  нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.

         Придбання оргтехніки (планшетів) для забезпечення ефективної роботи депутатів районної ради

-          

4.     Шляхи виконання завдань бюджетної програми

 

         Створення в районі оптимальної інформаційної інфраструктури, підвищення ефективності її діяльності, забезпечення конституційних прав громадян на інформацію.

         Підвищення ролі засобів масової інформації у становленні громадянського суспільства, в інформаційному забезпеченні державної політики та супроводі питань економічного, соціального, духовного, культурного розвитку району.

     Залучення широкої громадськості до процесів формування державної політики, прийняття суспільно значущих рішень, проведення їх публічних обговорень у засобах масової інформації. З метою налагодження системного діалогу районної ради з представниками територіальних громад району запровадити механізм бюджету участі (громадського бюджету відповідно до  Положення, що затверджується районною радою.

         Реалізація заходів спрямованих на підтримку друкованих ЗМІ на території району.

          Налагодження розяснень  державної політики серед населення.

           Залучення широких кіл громадськості до відзначення державних свят та пам’ятних дат.

 

5.    Ресурсне забезпечення та показники результативності  бюджетної  програми за  розпорядниками коштів

 

         Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів районного бюджету у  межах фінансових можливостей та бюджетних призначень, передбачених на відповідний рік.

 

 

 

 

 

          

Обсяги  коштів,

які пропонується залучити на виконання програми

2021

рік

тис. грн.

Всього видатків на виконання програми

тис. грн.

Обсяг бюджетних коштів, всього

735,0

735,0

У т.ч.:

735,0

735,0

районний бюджет

 

5.1  Житомирська районна рада

 

 Орієнтовний обсяг коштів, спрямованих на фінансування Програми по Житомирській районній раді, становить 407 тис. грн.

       Обсяги  коштів, які пропонується залучити на виконання програми

 

 

2021 рік

тис. грн.

Всього видатків на виконання програми

тис. грн.

Обсяг бюджетних коштів, всього

 

647,0

647,0

У  т.ч

647,0

647,0

районний бюджет

 

Показники результативності бюджетної програми

 

Продукту

Один.

виміру

Вихідні

дані

Всього видатків

тис. грн.

Нагородження відзнаками районної ради (Почесні грамоти, Грамоти, Подяки),цінні подарунки

осіб

75

10,0

Нагородження відзнакою «Честь і слава Житомирського району»

осіб

5

3,5

Нагородження відзнакою «Почесний громадянин Житомирського району»

осіб

2

5,0

Висвітлення діяльності

в засобах масової інформації

тис.

кв. см.

Відповідно до укладених договорів

50,0

Оплата видавничих послуг

   тис.

кв. см

Відповідно до укладених договорів

10,0

Організація та проведення представницьких заходів

районної ради, зустрічей  делегацій, виставок, інших заходів

 

 

45,0

Придбання бланків грамот, подяк, вітальних листівок, папок, рамок, конвертів, буклетів

шт.

100

15,0

Придбання  квіткової продукції

корзини букети

18,0

Банківські послуги

грн.

 

0,5

Створення,  реорганізація  або ліквідація  комунальних  підприємств

шт.

1

15,0

Забезпечення потреб комунальних підприємств, установ у надані                     послуг сторонніми  фахівцями (послуг аудиторів, юридичних, фінансових послуг).

шт.

1

 

15,0

Надання фінансової підтримки  та поточних трансфертів комунальним підприємствам, установам, організаціям району

шт.

2

50,0

Державне мито, комісійні збори

грн.

 

10,0

Оплата нотаріальних послуг

Грн.

35

17,0

Сплата внесків до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Українська Асоціація районних та обласних рад»

 

грн.

 

1

 

5,0

Оплата заявочного внеску за участь у спартакіадах серед збірних                              команд органів місцевого самоврядування та інших витрат, пов’язаних з участю у спортивних спартакіадах та замаганнях

 

грн.

1

 

3,0

Виготовлення роз’яснювальної, друкованої продукції, бюлетенів для голосування по проектам та зразків подачі проектів (відповідно до Положення про бюджет участі)

 

грн.

 

за потребою

25,0

Проведення оцінки та виготовлення технічних паспортів (інвентаризаційних справ) на об’єкти нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району, постановка та зняття з обліку транспортних засобів

 

 

 

 

кількість визначається за потребою

40,0

Витрати пов’язані з обслуговуванням процедури проведення аукціонів щодо оренди та продажу об’єктів рухомого та  нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району

грн.

 

кількість визначається за потребою

10,0

Придбання оргтехніки (планшетів) для забезпечення ефективної діяльності депутатів районної ради

Грн..

Кількість визначається за потребою

300,0

 

 

 

5.2 Житомирська районна державна адміністрація

 

         Орієнтовний обсяг коштів, спрямованих на фінансування Програми здійснення відкритості в діяльності Житомирської районної державної адміністрації, становить 78,0 тис.  грн.

           

Обсяги  коштів,

які пропонується залучити на виконання програми

2021

рік

тис. грн.

Всього видатків на виконання програми

тис. грн.

Обсяг бюджетних коштів, всього

88,0

88,0

У  т.ч.:

районний бюджет

88,0

88,0

 

Показники результативності бюджетної програми

 

Продукту

Одиниця

виміру

Вихідні

дані

Всього

видатків

тис. грн.

Проведення урочистих заходів

заходи

 

10,0

 

Висвітлення діяльності

у засобах масової інформації

тис. кв.    см.

 

50,0

Придбання бланків грамот, подяк, вітальних листівок та папок, конвертів, буклетів, чекових книжок, рамок

шт.

100

5,0

 

Придбання  квіткової продукції

корзини букети

 

15,0

Придбання ритуальної продукції

вінки, корзини

10

8,0

 

6.     Контроль за виконанням Програми

           Контроль за виконанням заходів і завдань Програми, цільовим та ефективним використанням коштів здійснюють відповідальні виконавці - головні розпорядники бюджетних коштів.

                Відповідальні виконавці Програми:

-       до 1 березня  2022 року подають у районну раду узагальнену інформацію про стан та результати її виконання;

-     здійснюють обґрунтовану оцінку результатів її виконання та, при потребі, розробляють пропозиції щодо доцільності продовження тих чи інших заходів, включення додаткових заходів і завдань, уточнення показників, обсягів та джерел фінансування, переліку виконавців, строків виконання Програми.

 

 

Заступник голови районної ради                                             В.ПАЛІЙ

Ви тут: Головна документи Документи 8 скликання VIII скликання рішення сесій 8-12 № 195 Про викладення в новій редакції додатку до рішення від 23.04.2021р. № 12 «Про затвердження Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2021 рік»