8-8 № 139 Про внесення змін в Регламент Житомирської районної ради 8 скликання

 

герб

 У К Р А Ї Н А
ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
РІШЕННЯ № 139
( восьма сесія восьомого скликання)

від 23 квітня 2021 р.

 

Про внесення змін в Регламент
Житомирської районної ради 8 скликання

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи враховуючи висновки спільного засідання постійних комісій з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку,  з питань земельних  відносин та агропромислового комплексу,  з питань екології, охорони навколишнього середовища, природних ресурсів, з гуманітарних питань та соціального захисту населення, з питань охорони здоров'я, з питань регламенту, законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування від 20.04.2021, районна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни в Регламент Житомирської районної ради восьмого скликання, а саме:

 

Доповнити розділ ІІ «Сесія районної ради»  статтею 13-1:

 

Установити, що в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), пленарні засідання районної ради можуть проводитися в режимі відеоконференції або аудіоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

 

Порядок проведення дистанційних засідань повинен забезпечувати:

 

- можливість реалізації прав депутатів місцевих рад, членів виконавчого комітету ради;

 

- ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу;

 

- встановлення та фіксацію результатів голосування щодо кожного питання;

 

До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до районного бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання.

 

2. Викласти  в новій редакції статтю 16 розділу ІІ «Сесія районної ради»:

 

Розпорядження голови ради про скликання сесії із зазначенням питань, які вносяться на розгляд ради, місця і часу проведення сесії оприлюднюються на офіційному веб-сайті Житомирської районної ради або у друкованих засобах масової інформації не пізніш, як за десять днів до її відкриття, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії.

 

Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання районної ради. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним направленням цієї інформації та проектів рішень із супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата районної ради.

 

3. В розділі ІІІ «Порядок денний сесії» в статті 21 в  четвертій частині:

 

Слова «Візи розміщуються на лицьовому боці останнього аркушу проекту (внизу, нижче тексту) замінити словами «Візи розміщуються на зворотній стороні останнього аркуша проекту»

 

3.1. доповнити частину дев'яту статті 21 словами:

 

На проекти рішень при проведенні дистанційного засідання не поширюються вимоги Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", частини третьої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".

 

4. В розділі V  «Прийняття рішень» викласти частину четверту статті 43 в новій редакції:

 

У разі неспрацьовування електронної системи голосування, проведення дистанційного пленарного засідання або проведення пленарного засідання у місці, не обладнаного електронними засобами, лічильна комісія сесії проводить підрахунок голосів депутатів, поданих за ту чи іншу пропозицію чи рішення сесії. Підрахунок голосів депутатів при поіменному голосуванні здійснюється шляхом внесення результатів голосування по кожному з питань до Форми 1-ПГ. Запис дистанційного засідання є невід'ємною частиною протоколу засідання. У період пленарного засідання при необхідності лічильна комісія сесії проводить перереєстрацію депутатів, що беруть участь у роботі сесії.

 

5. Доповнити розділ Х Депутат районної ради статтею 92

 

Депутат районної ради не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Районна рада своїм рішенням визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.

 

Звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості про його діяльність у раді та в її органах, до яких його обрано, а також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання, про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.

 

Районна рада,  Житомирська районна державна адміністрація, керівники підприємств, установ і організацій державної і комунальної форм власності зобов'язані сприяти депутатам районної  ради в організації їх звітів (зустрічей) перед (з) виборцями шляхом надання приміщень, інформаційних та інших довідкових матеріалів, необхідних депутату районної ради, на прохання депутата здійснювати інші заходи, пов'язані з проведенням його звіту (зустрічі) перед (з) виборцями, у тому числі сприяти оповіщенню виборців про час і місце його (її) проведення.

 

6. В  розділі ХІІІ «Постійні комісії районної ради»  викласти  статтю 119 в новій редакції:

 

Засідання постійної комісії скликається головою комісії у міру необхідності і є правомочним, якщо у ньому бере участь не менше половини від загального складу комісії

 

Засідання постійних комісій у окремих випадках в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) можуть проводитись в онлайн в режимі реального часу із застосуванням можливостей сучасних інформаційних технологій».

 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування та заступника голови районної ради В.Палія.

 

Голова районної ради                                                        О.БЛОЩИНСЬКИЙ

 

Ви тут: Головна документи Документи 8 скликання VIII скликання рішення сесій 8-8 № 139 Про внесення змін в Регламент Житомирської районної ради 8 скликання