Військова служба

контракт maket

ЗВЕРНЕННЯ
військового комісара Житомирського об'єднаного міського військового комісаріату
до громадян м. Житомира та Житомирського району у зв'язку з призовом громадян на строкову військову службу

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!!!

Відповідно до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» з 05 травня по 30 червня 2016 року в державі проводяться заходи щодо призову на військову службу.

Незалежно від того, чи надійшла повістка, протягом 10 днів після офіційного оголошення Указу Президента України про призов на строкову військову службу, громадяни призовного віку (яким виповнилося 20 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку) зобов'язані самостійно прибути до військових комісаріатів за місцем проживання. Неявка тягне за собою кримінальну відповідальність (в тому числі і позбавлення волі).

Відповідно до п. 7, пп. 8 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції не направлятимуться.

Військовослужбовцям гарантується одержання за рахунок держави фінансового, речового, продовольчого, медичного та інших видів забезпечення у розмірах, які визначаються Кабінетом Міністрів України.

Строки проходження військової служби:
– за умови наявності вищої освіти – 12 місяців;
– якщо вища освіта відсутня – 18 місяців.

Громадяни України, які проходять військову службу у лавах Збройних Сил України мають переваги під час вступу до вищих навчальних закладів.

Проходження військової служби дає перевагу під час працевлаштування в силові структури.

Після шести місяців служби військовослужбовець строкової військової служби, за бажанням набуває право укласти контракт та отримувати грошове забезпечення на рівні військовослужбовців військової служби за контрактом.

З повагою
Військовий комісар Житомирського обєднаного міського
військового комісаріату
полковник Андрій МАТВІЄЦЬ

ЗВЕРНЕННЯ
військового комісара Житомирського об'єднаного міського військового комісаріату
до громадян м. Житомира та Житомирського району у зв'язку з підготовчими заходами до 7 черги часткової мобілізації

Шановні Житомиряни !

Наша держава та народ України обрали шлях на побудову по-справжньому демократичної та незалежної країни. Доки існують реальні та потенційні джерела зовнішньої та внутрішньої небезпеки для країни, а також фактори, що сприяють переростанню цієї небезпеки в безпосередню військову загрозу, діяльність Збройних Сил України становить основний пріоритет. Український народ бачить, як самовіддано його захищають люди у військових одностроях. Патріоти піднялись для захисту не лише власних родин та домівок, але й всієї прекрасної мальовничої України! Наші громадяни вже переконались, що армія робить все можливе, аби захистити всіх. Від результатів діяльності Збройних Сил, від її стану буде залежати не тільки безпека особистості, але і доля нашого існування, життя на своїй землі. Так протягом минулих черг часткової мобілізації 1788 житомирян було призвано до лав Збройних Сил України. В цілому, завдяки високому патріотизму жителів нашого міста та району, чіткому усвідомленню громадянами необхідності виконання свого конституційного обов'язку, тісній співпраці органів місцевої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та волонтерів заходи часткової мобілізації виконані були в повному обсязі, за що я особисто Вам усім щиро вдячний.
Але у зв'язку з ускладненням ситуації на сході нашої держави, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, органами місцевої влади, місцевого самоврядування, Житомирським об'єднаним міським військовим комісаріатом вже проводяться підготовчі заходи по проведенню наступної черги часткової мобілізації.
У такий складний для нашої країни час я щиро сподіваюсь на свідомість Житомирян, почуття виконання свого основного обов'язку перед державою - захист її суверенітету та територіальної цілісності. Завдяки саме сьогоднішнім нашим правильним, чітким та злагодженим діям ми зможемо в майбутньому отримати самостійну, заможну, процвітаючу, а найголовніше мирну країну для щасливого життя наших дітей. Сьогодні я звертаюся до кожного військовозобов'язаного: Україна в небезпеці і тільки об'єднавшись разом ми зможемо перемогти ворога. Тому не потрібно чекати повістки з військового комісаріату, а приходьте у будь-який зручний для Вас час у військовий комісаріат. Я сподіваюсь, що завдяки Вам і Вашій безпосередній участі, наша держава і наш народ отримають довгоочікуваний мир та спокій і ми будемо жити у справді незалежній європейській державі. Висловлюю подяку свідомим громадянам, справжнім патріотам нашої держави, які самі приходять до Житомирського ОМВК і просять записати їх до війська.
Прохання до всіх громадян віднестися до заходів, які проводяться, з почуттям громадянського обов'язку. Усім військовозобов'язаним, які протягом останніх років змінювали адресу проживання і не оповіщали про це військовий комісаріат, необхідно прибути до райвійськкомату для уточнення облікових даних.
На тих військовозобов'язаних, які не з'являються за викликом у військкомат, переховуються від правоохоронних органів, чекає адміністративна та кримінальна відповідальність передбачена законодавством.
Сподіваюсь на Вашу свідомість, ми чекаємо на ВАС!

З повагою
Військовий комісар Житомирського обєднаного міського
військового комісаріату
полковник А.В. МАТВІЄЦЬ

ЗВЕРНЕННЯ
військового комісара
Житомирського об'єднаного міського військового комісаріату до громадян м. Житомира та Житомирського району у зв'язку з призовом на контрактну службу

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!!!

Контрактна служба у лавах Збройних сил України — це така ж робота, як і у вчителя чи лікаря, але особливо небезпечна та особливо важлива. Солдат-контрактник — важлива ланка складного механізму обороноздатності держави, людина, яка зробила свідомий вибір для свого майбутнього та робить великий внесок у захист Вітчизни.

Наразі головне, як показує сувора практика, – це постійна і висока готовність країни відбити напад агресора. Професія захисника Батьківщини стає затребуваною як ніколи. Шкода, ясна річ, що ми прийшли до усвідомлення такої звичайної істини після стількох втрачених молодих життів, проте краще пізно, ніж ніколи.

Вимоги до контрактників збільшились. Всі, хто йдуть на військову службу, обовязково проходять психологічний відбір за допомогою тестування. Тих, хто має високі показники, ми направляємо в Збройні Сили України. Таким чином, робимо все, щоб на контрактну службу не потрапляли випадкові люди.

Держава розуміє, що воїни, які несуть службу по захисту рідної Батьківщини, повинні отримувати соціальні гарантії за свою важку працю. Найперше це підвищення заробітної плати, яка коливається від 7 тисяч гривень — у рядового солдата до 16 тисяч — у командира бригади. А якщо контрактник служить у зоні АТО, то вона збільшується від 11 тисяч — у солдата до 20 тисяч гривень — у командира бригади, полковника. По-друге надається соціальний пакет. По-третє, безкоштовна вища освіта під час проходження контракту. Військовослужбовцеві на контракті гарантовані матеріальне відшкодування за винайняте житло, безоплатне харчування. Також можливість безоплатного лікування близьких родичів у лікувальних закладах Міністерства оборони України. І це далеко не всі можливості та переваги, які надаються контрактникам, а лише невелика їх частка.

Якщо Ти вважаєш, що здатен тримати зброю, придатний за станом здоров'я та морально-професійними якостями до військової служби – АРМІЯ ЧЕКАЄ НА ТЕБЕ! Воїне АТО, твій подвиг пам'ятають і цінують, але ворог ще не переможений – ТИ ПОТРІБЕН ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!!!

Громадянам України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом та службу у військовому резерві, звертатися у Житомирський об'єднаний міський військовий комісаріат за адресою: м. Житомир вул. Тараса Бульби-Боровця 21.

З повагою
Військовий комісар Житомирського обєднаного міського
військового комісаріату
полковник А.В. МАТВІЄЦЬ

10001

 

1000310004100051000610007

10002

Ви тут: Головна документи Документи 8 скликання Регуляторні акти Плани діяльності 7 СКЛИКАННЯ Військова служба