документи

Про звернення до голови Житомирської обласної ради щодо мисливських угідь

                                                                        герб

ПРОЕКТ
ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
РІШЕННЯ № ____
(______________ сесія сьомого скликання)

від «__» _________ 2016 р.

Про звернення до голови
Житомирської обласної ради

Враховуючи неодноразові звернення жителів Житомирського району щодо потрави диким свинопоголів'ям посівів і посадок сільськогосподарських культур, враховуючи відсутність законодавчо визначеного механізму відшкодування понесених втрат, з метою захисту інтересів громади району, керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології від 15.12.2015 р., районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення до голови Житомирської обласної ради (щодо укладення договорів оренди між користувачами мисливських угідь та власниками, користувачами земель, які належать до мисливських угідь) (додається).

2.Доручити голові районної ради Крутію С. Г. підписати та надіслати дане звернення адресату.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології.

Голова районної ради                                              С. Г. Крутій

Розробник проекту рішення:
депутат районної ради Оржехівський В.М.

 

Голові Житомирської обласної ради
Лабунській А. В.                                 

Звернення депутатів Житомирської районної ради 7 скликання

Шановна Анжеліко Вікторівно!

Впродовж останніх років, а особливо в минулому 2014р. і нинішньому 2015 роках є напруженою, нездоровою, а скоріше ганебною і принизливою, ситуація в частині обмежених можливостей врегулювання взаємовідносин між людьми, юридичними особами та мисливськими товариствами на час потрави диким свинопоголів'ям мисливських товариств посівів і посадок сільськогосподарських культур.
Вивчаючи можливості врегулювання подібних ситуацій на час потрав диким свинопоголів'ям посівів і посадок сільськогосподарських культур на території району, депутати районної ради рахують, що було би доречним до існуючих договорів оренди мисливських угідь внести певні зміни.
Насамперед, в договорі мусить бути механізм відшкодування мисливським товариством втрат, які можуть бути завдані фізичним і юридичним особам внаслідок потрави диким свинопоголів'ям їх посівів і посадок сільськогосподарських культур.
При цьому, такий механізм мусить передбачати 100%-ве відшкодування втрат і в період 8-10 днів.(За таких умов, за рахунок відшкодованих коштів є можливість забезпечити отримання врожаю інших сільськогосподарських культур).
Поряд з цим, вивчаючи інформацію, яка була озвучена 19 березня 2015 року на 30 сесії VI скликання Житомирської районної ради депутати вважають, що по-скільки із 2,2 млн. га обласних мисливських угідь 72% або 1,6 млн. га є польовими, а це не що інше як розпайовані сільськогосподарські угіддя бувших КСП і які нині на правах власності майже на 90-то з лишком відсотків належать громадянам, мусять бути договори оренди між мисливськими товариствами та власниками зазначених угідь. Такі договори мають бути піддані державній реєстрації і по них мусить сплачуватись орендна плата та ПДФО в місцеві бюджети.
При цьому, депутати враховують і те, що при такому підході (в частині договорів оренди з власниками сільськогосподарських угідь) можуть виникати ситуації, коли на одну і ту ж ділянку укладається 2-а договори. Звісно, що це є неприпустимим.
Тому, якщо на використання с/г угідь для виробництва сільськогосподарської продукції уже існують договори оренди, між мисливським товариствами і такими орендарями мусить існувати відповідна (певна) угода з питань ведення мисливської діяльності.
Мусить бути договір оренди і на вільних від сільськогосподарського використання землях (сільськогосподарські землі запасу і резерву) якщо на них здійснюється мисливська діяльність.
Він, також має бути підданий державній реєстрації і по ньому повинна сплачуватися орендна плата та відповідні податки. На погляд депутатів районної ради в договорах оренди повинно бути чітко визначено технічні засоби, які можна використовувати на час полювання.
За будь-яких умов, ведення мисливської діяльності і ведення аграрної діяльності, має перебувати в таких умовах котрі б забезпечували і право, і обов'язки і відповідальність всіх без виключення сторін.
І, не дивлячись на те, що з цього приводу депутатами районної ради попереднього скликання було направлено три звернення до найвищих органів влади та її окремих представників, просимо Вас, Анжеліко Вікторівно, забезпечити внесення зазначених вище змін до існуючих між Житомирською обласною радою та мисливськими товариствами, що здійснюють свою діяльність на території Житомирського району, договорів оренди мисливських угідь.

Просимо повідомити Житомирську районну раду про вжиття Житомирською обласною радою заходів стосовно даного звернення у передбачені законодавством строки.

За дорученням депутатів

голова Житомирської районної ради                                                С. Г. Крутій

Ви тут: Головна документи 7 СКЛИКАННЯ 7 скликання Проекти рішень які стали рішеннями Про звернення до голови Житомирської обласної ради щодо мисливських угідь