документи

Про звернення до голови Житомирської обласної ради (щодо річки Гуйва)

                                                                        герб

ПРОЕКТ
ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
РІШЕННЯ № ____
(______________ сесія сьомого скликання)

від «__» _________ 2016 р.

Про звернення до голови
Житомирської обласної ради

Заслухавши та обговоривши запропонований депутатом районної ради Оржехівським В.М. проект звернення, керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення до голови Житомирської обласної ради (щодо річки Гуйва) (додається).

2.Доручити голові районної ради Крутію С. Г. підписати та надіслати дане звернення адресату.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології.

Голова районної ради                                                     С. Г. Крутій

Розробник проекту рішення:
депутат районної ради Оржехівський В.М.

Голові Житомирської обласної ради

Лабунській А. В.                                 

Звернення депутатів Житомирської районної ради 7 скликання

Шановна Анжеліко Вікторівно!

За результатами наради з питань правого використання водних ресурсів суб'єктами підприємницької діяльності Житомирського району організованої відповідно до плану роботи Житомирської райдержадміністрації та особистої участі на ній голів районної ради та адміністрації 15.12.2015р. стало очевидною, а водночас і проблемною ситуація, яка стосується необхідного і цілорічного наповнення річки Гуйва на всій її протяжності на території Житомирського району.
Річка, яка є прикрасою будь-яких територій, в тому числі і Пісківської, Новогуйвинської і Сінгурівської с/рад, перестала бути такою. Прикро, не тільки, і не лише від існуючого стану річки Гуйва, а й від існуючого ганебного стану всіх інших річок району: як малих, так і великих.
За існуючих обставин, враховуючи і посушливий впродовж 9 місяців 2015 рік, не виникало з цього приводу проблем лише у 2-х (Ліщинської і Луківської) із 5-ти територіальних громад по територіях яких протікає р.Гуйва.
Але не менш прикрим є те, що ініціативній групі майже від всіх пісківчан, впродовж року не вдається усунути існуючі перепони для відродження річки подібного до стану, якою вона була 15-20 років тому. Яка окрашувала навколишні села, забезпечувала умови для відпочинку, як односельчан так і містян, кишіла різноманітною рибою.
Депутати вважають за необхідне звернутися до Вас за допомогою з метою отримання фахових рекомендацій, які могли б бути розроблені створеною на обласній раді депутатською групою із депутатів Житомирської обласної ради та залученням представників відповідних структур обласного і районного рівнів, а також представників територіальних громад Житомирського району обстеживши стан р. Гуйва, як по всій її протяжності, так і в Житомирському районі.
Про можливість надання такої допомоги, просимо Вас у передбачений законодавством спосіб повідомити Житомирську районну раду.

За дорученням депутатів

голова Житомирської районної ради                                         С. Г. Крутій

Ви тут: Головна документи 7 СКЛИКАННЯ 7 скликання Проекти рішень які стали рішеннями Про звернення до голови Житомирської обласної ради (щодо річки Гуйва)