Про звернення аграріїв Житомирського району до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та міністра аграрної політики України

                                                                        герб

ПРОЕКТ
ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
РІШЕННЯ № ____
(______________ сесія сьомого скликання)

від «__» _________ 2016р.

Про звернення аграріїв
Житомирського району
до Голови Верховної Ради України,
Прем'єр-міністра України та
міністра аграрної політики України

Заслухавши та обговоривши проект звернення аграріїв Житомирського району до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., Прем'єр-міністра України Яценюка А.П. та міністра аграрної політики України Павленка О.М., керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності від 25.01.2016р., районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Підтримати текст звернення аграріїв Житомирського району щодо ініціювання перед Урядом України та Верховною Радою України відновлення системи оподаткування агропромислового комплексу, яка діяла у попередні роки (до 2016 року) (текст звернення додається).

2. Доручити голові районної ради Крутію С. Г. надіслати дане рішення та текст звернення Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б., Прем'єр-міністру України Яценюку А.П. та міністру аграрної політики України Павленку О.М.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету і комунальної власності.

Голова районної ради                                С. Г. Крутій

Розробник проекту звернення:
Від імені аграріїв Житомирського району –
голова Фермерського господарства «Василівське – 2005»,
Заслужений працівник сільського господарства Вручинський В.І.

Голові Верховної Ради Гройсману В.Б.                                               
Прем'єр-міністру України Яценюку А.П.                                                
Міністру аграрної політики та продовольства України Павленку О.М.



Аграрний комплекс Житомирського району представляють більше 70 фермерських господарств і більше 40 суб'єктів аграрної діяльності з іншими організаційно-правовими формами праці, а також більше 24 тис особистих селянських господарств.
Керівники приватних структур і їх трудові колективи вкрай занепокоєні тим, що народні обранці - депутати Верховної Ради України 24 грудня 2015 року підтримали зміни до Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України» в частині оподаткування аграрної діяльності у 2016 році. Саме аграрна діяльність за всі роки незалежності країни забезпечувала позитивну динаміку в своєму розвитку.
«Експерименти», які нині проводять над селянами і всім українським народом дійшли до межі, нестерпності, і в першу чергу через те, що всі прийняті зміни в оподаткуванні агропромислового комплексу не мають професійного аргументування, навпаки — демонструють абсолютну некомпетентність.
Наведу кілька прикладів:
1. Одне із фермерських господарств Житомирського району, що має в обробітку 50 га сільськогосподарських угідь у 2013 році сплачувало податок у розмірі більше 320 грн. у 2014 році - 380 грн +18.8%. із вступом в дію змін до Податкового Кодексу з 01 січня 2015 року (єдиний податок) — більше 8.2 тис грн. що у 26 разів більше у порівнянні до 2013 року і 22 рази більше у порівнянні до 2014 року. У 2016 роді згідно з попередніми підрахунками це господарство має сплатити більше 16 тис грн.. що у 48,8 разів більше в порівнянні до 2013 року, в 41 раз до 2014 року і у 2 рази більше в порівнянні до минулого року.
Чи є ще в світі подібні економічні тортури з боку держави до найбільш
бюджетонаповнюючої галузі економіки?
2. Ще одне підприємство району має в обробітку 1,3 тис га сільськогосподарських угідь. Згідно з податковими нововведеннями за результатами роботи 2015 року може втратити в рослинництві:
• Податок на додану вартість, який впродовж років слугував джерелом придбання обігових ресурсів (мінеральні добрива, пальне, запчастини і т.п.) - більше 3 млн грн.;
• Більше 150 тис грн. за надання послуг;
• Переплатити 160 тис гри. за оренду землі;
• Переплатити більше 80 тис гри. плати за землю (єдиний податок);
• Переплатити більше 10 тис грн ПДФО за оренду землі.
В цілому, за попередніми розрахунками орієнтоване збільшення податкового навантаження становитиме більше 4 млн грн.
За що держава знищує вітчизняний аграрний сектор? Невже український народ врешті не заслуговує на справедливість? Сьогодні, коли барель нафти вартує менше 30$, ми отримуємо пальне не по 10 грн/л, а по 18; вартість мінеральних добрив вже зросла в 2,5 рази в порівнянні до 2014 року; ріст ставок єдиного податку у 2016 році зріс у 1,8 разів в порівнянні до минулого; дивно, що при всіх змінах закупівельна ціна на молоко впродовж 10 років залишається майже незмінною.
Створені умови ведення аграрної діяльності в 2016 році не забезпечать нормальне здорове функціонування аграрної галузі та виживання українського народу, а лише покращить становище для вже існуючих холдингів та трейдингових компаній. Ми втомилися жити при зраді, знущанні і обмані.
Звертаємось до Вас із вимогою вжити всіх необхідних заходів щодо призупинення дії нових вимог оподаткування АПК України.
Наполягаємо на ініціюванні перед Урядом країни та Верховною Радою відновлення системи оподаткування агропромислового комплексу, яка діяла у попередніх роках, оскільки така система давала змогу малим та середнім агропідприємствам, що створюють максимальну кількість робочих місць, хоча б в найменшій мірі конкурувати з великими агрохолдингами.
Разом з цим доводимо до Вашого відома, що аграрії Житомирського району залишають за собою право брати участь, а також виступати організатором у страйках для захисту своїх економічних і соціальних інтересів.

З повагою і надією на розуміння від імені аграріїв Житомирського району,
заслужений працівник сільського господарства України,
генерал-осавул, радник отамана козацького війська,
голова ФГ «Василівське - 2005»                                                                           В.І.Вручинський

 

Ви тут: Головна Честь і слава Житомирського району 7 СКЛИКАННЯ 7 скликання Проекти рішень які стали рішеннями Про звернення аграріїв Житомирського району до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та міністра аграрної політики України