Новини

Відбулася перша сесія районної ради 8 скликання

DSC 0635
DSC 0649
DSC 0699
DSC 0711
DSC 0713
DSC 0724
DSC 0747
DSC 0755
DSC 0778
DSC 0785
DSC 0815
DSC 0816

1 грудня 2020 року відбулася перша сесія Житомирського району восьмого скликання

      Перша сесія скликана Житомирською районною територіальною виборчою комісією Житомирського району Житомирської області відповідно до частини третьої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та частини шостої статті 283 Виборчого кодексу України. Відкрила сесію голова районної територіальної виборчої комісії Колокольцева В.П., яка проінформувала про підсумки виборів, визнання повноважень і реєстрацію депутатів Житомирської районної ради восьмого скликання.

   За результатами виборів до районної ради обрано 54 депутати, які у повному складі прибули на засідання першої сесії.

     Відповідно до затвердженого порядку денного пленарного засідання першої сесії районної ради восьмого скликання депутати обрали голову Житомирської районної ради, яким став депутат районної ради від Політичної партії «Пропозиція» Блощинський Олександр Сергійович, та заступника голови Житомирської районної ради, яким став депутат районної ради від Політичної партії «Європейська солідарність» Палій Володимир Миколайович.

Депутати розглянули питання та прийняли відповідні рішення щодо рангу голови районної ради, умов оплати праці голови та заступника голови ради, утворення постійних комісій, яких у районній раді нового скликання утворили сім, та обрали голів постійних комісій. Головами комісій обрано: з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку – Жилінського М.І., з питань земельних відносин та агропромислового комплексу – Романчука О.В., з питань екології, охорони навколишнього середовища, природних ресурсів – Волинця Л.П., з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства – Яроша В.О., з гуманітарних питань та соціального захисту населення – Собка Т.Д., з питань охорони здоров’я – Жалінського В.Б. та з питань регламенту, законності, правопорядку і прав людини, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та місцевого самоврядування – Ясюнецького О.О.

       Районна рада розглянула питання щодо утворення робочої групи з підготовки Регламенту Житомирської районної ради 8 скликання та Положення про постійні комісії районної ради, до складу якої було запропоновано депутатами включити представників усіх депутатських фракцій, створених у районній раді. А також було внесено доповнення до порядку денного засідання, відповідно до яких до порядку денного першої сесії включено питання про затвердження кількісного та персонального складу постійних комісій, та за пропозицією депутатів, з метою забезпечення належного формування складу комісій, вирішено другу частину пленарного засідання першої сесії провести 8 грудня.

Ви тут: Головна Відбулася перша сесія районної ради 8 скликання