Новини

Визначено перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19

В Україні 240 закладів визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це - лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, Міністерства охорони здоров'я України  та Національної служби здоров'я України.  Ці заклади мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус. А саме: в 240 закладах передбачено 4,1 тисяча місць для ізоляції хворих, 67 тис. ліжок-місць. Кількість апаратів ШВЛ складає понад 1800 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів - інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів та педіатрів.
Перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров'я. Це може загрожувати їхньому здоров'ю.

При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103.

До цього переліку включено і районну лікарню Житомирського району - Комунальне некомерційне підприємство «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

За інформацією Національної служби здоров'я України

https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/likarni-covid

Ви тут: Головна Визначено перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19