Новини

29 СІЧНЯ - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ УЧАСНИКА АТО ОЛЕКСАНДРА ШАХРАЯ

Шахрай

Олександр Шахрай народився 17 лютого 1984 р., у с. Левків. У цьому ж селі закінчив школу. Після школи навчався у Житомирському будівельному коледжі. Був призваний на строкову службу до армії, відслуживши у танкових військах, повернувся на навчання. Потім працював за спеціальністю.

Повістка про мобілізацію прийшла в сім'ю Шахрай у берез­ні 2014 року.

Загинув Олександр 29 січня 2015 року у Вуглегірську на вулиці Некрасова під час прямого влучення ворожого снаряду у танк. Екіпаж танку: молодший сержант О. Шахрай (командир танку), старший солдат М. Хоречко (навідник) та старший солдат Т. Гарбарчук (механік-водій).

Без Олександра залишилися мама та дружина.

Поховано Олександра у с. Левків, Житомирський району. Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням 8 сесії Житомирської районної ради 7 скликання 15.12.2016р. Олександр Шахрай був нагороджений (посмертно) найвищою відзнакою Житомирської районної ради «Честь і слава Житомирського району».

Герої не вмирають! Вічна слава і пам’ять Герою!

Ви тут: Головна 29 СІЧНЯ - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ УЧАСНИКА АТО ОЛЕКСАНДРА ШАХРАЯ