Новини

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

300 190 588aedbdc0203

Звернення голови районної ради з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Сьогодні Україна разом зі всім світом вшановує пам’ять жертв Голокосту.

Саме 27 січня 1945 року війська Першого Українського фронту визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті – Аушвіц-Біркенау в Освенцімі в якому, за різними оцінками, загинуло від 1,5 до 2,2 мільйонів людей.

Голокост – це біль, трагедія та найтяжчий злочин проти людства. Масштаби цієї страшної трагедії шокують: на українських землях жертвами Голокосту стали сотні тисяч людей різних національностей, а в найбільшому нацистському таборі смерті Аушвіц поблизу польського міста Освенцим мученицькою смертю загинуло близько 1,4 мільйона людей. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму. Щодня ідеологи фашизму жорстоко вбивали безневинних людей. В пам’яті людства назавжди залишаться  мільйони людей, доль, зруйнованих родин та життів закатованих у фашистських таборах.

Все більше часу  відділяє нас від тих страшних подій. Україна йде європейським шляхом. Ми будуємо наше суспільство на основі принципів демократії, гуманізму, толерантності та соціальної справедливості. У ньому немає і не повинно бути місця расовому насиллю та агресії.

Тож схилимо голови перед безневинно закатованими жертвами Голокосту, навіки полеглими у безіменних могилах і печах крематоріїв. Світла пам'ять усім загиблим!

Миру усім нам, наснаги та сил!

 

 Від імені Житомирської районної ради

         Голова районної ради                                                        Сергій Крутій

Ви тут: Головна Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту