Новини

З метою забезпечення реалізації права громадян на приватизацію житла, селищний і сільські голови району мають бути готовими до завершення процедури ліквідації КП "Агроводсервіс"

Агровод4
Агровод1
Агровод2
Агровод3
Агровод5

28 травня у великій залі відбулася нарада за участі представників органів державної влади, місцевого самоврядування та орендарів водних об'єктів у Житомирському районі.

Під час заходу на потенційних можливостях району з використання водних об'єктів і наповнення продовольчого ринку рибною продукцією наголосили заступник голови Житомирської райдержадміністрації Микола Козарчук і начальник управління агропромислового розвитку РДА Володимир Оржехівський.

На нормативно-правових аспектах регулювання водних відносин, ведення рибного господарства, укладання договорів оренди водних об'єктів, плати за них, вимог до користувачів і власників гідроспоруд увагу присутніх на нараді звернули начальник департаменту екології і природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації Тетяна Распутна, начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Олександр Гонтар та начальник Житомирського міськрайонного управління водного господарства Микола Лужанський.

Заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах закликав селищного та сільських голів району серйозно віднестися до листів-попереджень голови районної ради Сергія Крутія про те, що найближчої сесії райради може завершитися процес ліквідації КП "Агроводсервіс", розпочатий у березні 2015 року, яке здійснювало функції органу приватизації житлового фонду на території району.

- У разі затвердження на пленарному засіданні районної ради ліквідаційного балансу комунального підприємства "Агроводсервіс" Житомирської районної ради, внесення відповідної інформації до Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, це КП припинить своє існування. Тож, з метою забезпечення реалізації права громадян на приватизацію житла, просимо звернути особливу увагу на цю інформацію, рекомендуємо селищній і сільським радам своїми рішеннями створити органи приватизації на своїх адміністративних територіях та затвердити Положення про них. Як правило, такими органами приватизації визначаються виконавчі комітети рад. Також такий орган може бути утворений кількома місцевими радами базового рівня відповідно до Закону України "Про співробітництво територіальних громад" - сказав у звернені до селищного та сільських голів району Василь Стах.

Про важливість відповідального підходу до підготовки й участі у цьогорічних обласних змаганнях серед районних команд сільських голів і старост, які відбудуться 7 червня на спорткомплексі "Юність" у селі Садки повідомив голова районної організації ВФСТ "Колос" Віктор Бойко. З цією метою, як було сказано, навіть планується тренувальна товариська зустріч з міні-футболу команди сільських голів району з командою одного з наших населених пунктів.

Ви тут: Головна З метою забезпечення реалізації права громадян на приватизацію житла, селищний і сільські голови району мають бути готовими до завершення процедури ліквідації КП "Агроводсервіс"