Новини

У Житомирі презентували книгу Марії Зіновчук «Катеринина коса»

13KK
1 KK
2KK
4KK
9KK
7KK
8KK

«Катеринина коса» — книга, яку 22 травня презентувала в Українському домі її авторка, щира патріотка України, жителька села Тетерівки, володарка найвищої відзнаки Житомирської районної ради «Честь і слава Житомирського району» Марія Зіновчук.

У її творчому доробку 25 збірок і книжок поезій та проз, які вона написала впродовж життя, працюючи на кондитерській фабриці і в дитячому садку.

В основу роману «Катерина коса» лягла розповідь матері авторки книги про бідоване щире кохання своєї родички, важкі роки українців у період Першої світової війни та більшовицької колективізації.

Привітати Марію Зіновчук з такої нагоди прибули діти, її колеги-митці, депутат Житомирської районної ради Лариса Вербило і представники влади.

За за активну громадську діяльність, роботу з молоддю, значний особистий внесок у розвиток культурно-історичної спадщини Житомирського району, вагомий внесок у розвиток культурно-мистецького потенціалу Житомирщини та з нагоди презентації авторського роману «Катеринина коса» Почесну грамоту районної ради та райдержадміністрації, премію та білу троянду – символ чистоти - авторці вручив заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах.

- Якщо роман змушує читача неодноразово щиро сміятися та зрошувати очі гіркими сльозами, то його автор заслуговує тільки найкращих слів вдячності. Я не письменник, не поет, не володію мистецтвом красномовства, але якщо когось цікавить моя думка про презентовану книгу, то знайте, це - дуже потужна праця величної людини, - сказав під час презентації Василь Стах.

Марія Зіновчук висловила слова щирої вдячності керівництву районної ради, райдержадміністрації, депутатському корпусу за сприяння у виділенні коштів на публікацію роману.

Ви тут: Головна У Житомирі презентували книгу Марії Зіновчук «Катеринина коса»