Новини

У Житомирському районі запущено у дію комп'ютерний томограф.

5КТ
2КТ
3КТ
4КТ
6КТ
7КТ
8КТ
9КТ
10КТ
12КТ
13КТ
14КТ
1КТ
15 КТ

18 квітня у некомерційному підприємстві «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради відбулася церемонія офіційного відкриття нового структурного підрозділу та запущено у дію довгоочікуваний комп’ютерний томограф.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Ігор Гундич, начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик, голова районної ради Сергій Крутій, голова райдержадміністрації Сергій Микитюк, Станишівський сільський голова Юрій Матвійчук, депутати обласної та районної рад.

Як повідомлялося раніше, 14 грудня 2018 року до КНП «Центральна районна лікарня» був доставлений комп’ютерний томограф з метою модернізації  матеріально-технічної бази лікувального закладу для забезпечення діагностичного процесу високотехнологічним та сучасним видом обстеження та надання якісної медичної допомоги.

Рішення про придбання томографа було прийнято в січні 2018 року на нараді в районній лікарні за участі голови районної ради Сергія Крутія, голови РДА Сергія Микитюка, та начальника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика.

Це перший в області такий апарат, придбаний для потреб районної лікарні. Виробник томографа Astelion TSX – 034А – компанія CANON MEDICAL SYSTEMS, Японія. Загалом вартість придбання складає 12,7 млн грн.

Найбільше коштів на реалізацію проекту виділено з районного бюджету, сільськими радами ОТГ (Станишівська, Оліївська та Глибочицька). Значні кошти перераховано підприємствами, установами та організаціями Житомирського району, їх працівниками, приватними підприємцями та жителями району. Участь у співфінансуванні взяв і обласний бюджет і народний депутат України Віктор Развадовський.

Придбання томографа для КНП «ЦРЛ» дасть змогу забезпечити ранню діагностику захворювань та оперативне лікування мешканців району. Використання даного обладнання дозволить покращити лікувально-діагностичний процес, пришвидшити діагностику у нетранспортабельних хворих з невідкладними станами, провести максимальний обсяг досліджень при підозрі на онкопатологію, туберкульоз, цереброваскулярні захворювання, хвороби опорно-рухового апарату тощо.

Проект став одним із заходів в рамках процесу виведення лікарні на рівень кращої в області. Наразі тут триває ремонт. У тому числі й палат для пацієнтів, де у перспективі має бути по 2-4 ліжка. В лікарню закуповується сучасне обладнання.

За 2017-2018 роки на капітальний ремонт ЦРЛ та закупівлю медичного обладнання було виділено та освоєно 14 млн грн. Тут працюють фахові спеціалісти. У 2017 році в ЦРЛ придбано колоноскоп, апарат штучної вентиляції легень, пральне та комп’ютерне обладнання, аналізатор біохімічний автоматичний, система ультразвукова діагностична, фіброгастроскоп, апарат лазерний скануючий двоканальний, парафінонагрівач тощо. У 2018 році придбано уретерореноскоп жорсткий, камеру Панмед-1С, вимірювач артеріального тиску, євродозатори та ін.

Нещодавно, коли закінчувалися будівельно-монтажні роботи, я повідомив працівникам районної лікарні про те, що реалізацію їх побажання незабаром буде успішно завершено, на що у відповідь несподівано почув зауваження: «Усе тільки починається, нам ще треба МРТ». Користуючись нагодою, запрошую керівництво області та наших небайдужих представників бізнесу і депутатів усіх рівнів підтримати чергове звернення наших лікарів та спільними зусиллями долучитися до реалізації нової амбітної мети лікарів районної лікарні – сказав під час виступу голова Житомирської районної ради Сергій Крутій.

 

Дякуємо усім, хто долучився до реалізації цього проекту.

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна У Житомирському районі запущено у дію комп'ютерний томограф.