Новини

День пам'яті Героїв Крут

Шановні земляки!

У кожної нації є символи самовідданості й подвигу і День пам'яті Героїв Крут – із цього ряду.
29 січня ми вшановуємо хвилиною мовчання та молитвою пам'ять про курсантів військової школи, студентів та гімназистів, що рішуче, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Михайло  Грушевський у промові на могилі героїв сказав: "Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і Вітчизна збереже про них вдячну пам'ять на віки вічні!".

Бій під Крутами для нинішнього покоління українців став важливим історичним уроком, з якого були  зроблені правильні висновки, як перемагати та стверджувати українську державність. Нинішнє молоде покоління наочно продемонструвало активність та небайдужість до подальшої долі України, повставши восени 2013 року. За підтримки патріотично налаштованих юнаків та дівчат вистояв Майдан і відбулась Революція Гідності.
Нині на сході України – війна, яка забирає життя патріотів, таких же юних хлопців, як і тих, які в 1918 році боролися за майбутнє нашої країни.
Схиляємо голови перед тими, хто захищав державні цінності майже сто років тому, і  вклоняємося Героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, Героям АТО, які виборюють незалежність України на Сході.
Подвиги молодих хлопців, справжніх патріотів України – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Вітчизні.

Слава Україні!

Героям слава

З повагою

Голова Житомирської районної ради                         С.Г. Крутій

Ви тут: Головна День пам'яті Героїв Крут