Новини

В Озерному відновилися заняття з перепідготовки військовослужбовців відповідно до Програми "НАТО-Україна"

4-2
2
1
4

Ми живемо в дуже непростий час. На сході нашої країни продовжується визвольна війна. Але, як кажуть, "життя триває". І перед тисячами вчорашніх військовослужбовців, які вислужили встановлені строки служби і звільняються з лав Збройних Сил України, постає проблема адаптації до цивільного життя. Крутий поворот у їхніх долях ускладнюється тим, що ринок праці перенасичений уже підготовленими кваліфікованими шукачами роботи. Конкурувати з ними колишнім військовим, котрі погано пристосовані до нового - цивільного життя, дуже важко.

Допомогти вижити вчорашнім майорам і полковникам взялися західні інституції, які запропонували українському уряду низку програм, спрямованих на прискорення соціальної адаптації військовослужбовців із врахуванням досвіду своїх країн. Причому на вигідних для України умовах - навчанні звільнених у запас українських вояків коштом платників податків своїх країн.

Однією з таких програм є Програма «НАТО-Україна» з перепідготовки військовослужбовців, котра от уже понад 15 років поспіль успішно впроваджується на теренах України. Її метою є перепідготовка та сприяння в працевлаштуванні військовослужбовців, звільнених у запас чи у відставку або включених до планів звільнення із Збройних сил України. На курсах з перепідготовки військовослужбовців навчають засадам тих спеціальностей, котрі сьогодні користуються найбільшим попитом. Приміром, інформаційним технологіям, менеджменту, маркетингу тощо. Надають відставникам можливість оволодіти і іноземними мовами.

Озерне також було включено до переліку міст, де для військовослужбовців запасу або тих, хто йде у відставку, організовують курси за цією Програмою.

На жаль, не все гладко було з відкриттям курсів для військовослужбовців запасу саме в Озерному. Початок занять планувався ще в 2018 року. Але з ряду різних причин, цей захід відкладався на невизначений строк. І тільки завдяки втручанню голови Житомирської районної ради Сергія Крутія, який відгукнувся на прохання військових пенсіонерів і письмово звернувся до менеджера програми «Україна - НАТО» з перепідготовки військовослужбовців Кристофера Штаудта, курси в Озерному розпочали свою роботу.

25 січня 2019 року в Озерному відбулося урочисте відкриття курсів за напрямком «Менеджмент». Викладачами занять будуть висококваліфіковані фахівці з Хмельницького національного університету. Заняття - безкоштовні і триватимуть два місяці. По закінченню курсів кожен слухач отримає свідоцтво про підвищення кваліфікації від Хмельницького національного університету та сертифікат міжнародного зразка .

На відкритті курсів був присутній заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах, який привітав слухачів з початком занять та побажав їм, щоб ті знання, які отримають курсанти, допомогли їм в подальшому житті та працевлаштуванні.

Ви тут: Головна В Озерному відновилися заняття з перепідготовки військовослужбовців відповідно до Програми "НАТО-Україна"