Новини

Житомирською районною радою затверджено Програму розвитку футболу в Житомирському районі на 2019 – 2020 роки.

Для досягнення головної мети Програми необхідно вирішити такі основні завдання:

  • об'єднання зусиль щодо розвитку футболу органів державної влади, органів місцевого самоврядування, зацікавлених громадських та приватних організацій, широких верств населення;
  • розширення соціальної структури футболу в районі (розвиток сільського, шкільного, студентського та ветеранського футболу, футболу інвалідів, залучення широких верств населення до клубів уболівальників, проведення лотерей, реклами і пропаганди футболу);
  • підвищення рейтингу сільських, селищних команд, збірної команди району (участь їх у першості та кубку області та України серед аматорських команд);
  • забезпечення участі збірної команди району в чемпіонаті, першості та кубку області;
  • реконструкція та будівництво нових футбольних стадіонів та полів;
  • сприяння збільшенню спонсорських внесків на розвиток футбольних структур в районі.

Футбол як органічна складова фізичної культури і спорту є частиною культурного життя суспільства, що сприяє збереженню і зміцненню здоров'я людини, розвитку її фізичних і морально-вольових здібностей, організації змістовного дозвілля. Цей найпопулярніший вид спорту охопив усі верстви населення: ним займаються діти, молодь і ветерани, жінки, інваліди.

Водночас, футбол сам зазнає величезного впливу, зумовленого соціальними явищами і умовами суспільного життя. Футбольні матчі виконують соціальну функцію як фактор стабілізації. Це стосується передусім розв’язання проблеми стримання агресії, з якою доводиться мати справу будь-якому суспільству.

Із середовища популярних футболістів молодь обирає зразки для наслідування. Рівень благополуччя і класу футбольної команди свідчить про якість управління суспільно важливими процесами на місцях. На вищому спортивному рівні футбольні поєдинки працюють на престиж націй і держав. Все це свідчить про те, що футбол повинен бути одним з основних об'єктів державної політики як фактор виховання молоді і оздоровлення всіх верств населення країни і як фактор зростання міжнародного авторитету України. Вкладаючи гроші у футбол, держава виявляє турботу не тільки про виховання футбольної зміни, а й створює умови для виведення дітей і підлітків з вулиці.

Крім того, специфіка занять футболом унікальна своєю універсальністю. У ході занять прищеплюється дух колективізму. Заняття футболом комплексно впливають на розвиток фізіологічних можливостей організму і фізичних здібностей. Навіть початковий рівень занять футболом закладає базу для занять іншими видами спорту.

У вересні 2018 року районною радою спільно з райдержадміністрацією та районною федерацією футболу започатковано змагання у Шкільній Футбольній Лізі Житомирського району з футболу 2018 року. До змагань залучаються футбольні команди (хлопців і дівчат), сформовані з учнів 5-11 класів (дві вікові категорії: 5-7 класи та 8-11 класи) загальноосвітніх навчальних закладів Житомирського району. Чемпіонат у цій лізі проводитиметься двічі на рік – весною та восени. Також започаткована збірна команда району з футболу «Сокіл», яка у Першості Житомирської області з футболу сезону 2018 року у групі Б займає першу сходинку і достроково виходить в плей-офф.

Заняття по футболу для дітей на території району проводяться у наступних населених пунктах:

- дитячо-юнацька спортивна школа Житомирської районної організації ВФСТ «Колос»: групи в смт. Новогуйвинське, смт. Озерне, с. Оліївка, с. Висока Піч.

- комунальна установа «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Житомирської районної ради 2 групи в смт. Новогуйвинськ;

- дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки «Орбіта» відділу освіти райдержадміністрації групи в смт. Новогуйвинське, с. Березівка;

- шкільний футбольний гурток в с. Станишівка;

- дитячий гурток по футболу при Левківській сільській раді.

На території району наявні футбольні майданчики зі штучним покриттям у наступних населених пунктах: с. Зарічани, с. Ліщин, смт Озерне, с. Оліївка, с. Садки, с. Станишівка, с. Тетерівка.

Головною метою Програми розвитку футболу в Житомирському районі на 2019 – 2020 роки є приведення системи футболу у відповідність із потребами суспільства на основі більш інтенсивного розвитку в сучасних соціально-економічних умовах, підвищення рівня районних змагань і досягнення високих спортивних результатів на обласних та всеукраїнських змаганнях.

 

 

Ви тут: Головна Житомирською районною радою затверджено Програму розвитку футболу в Житомирському районі на 2019 – 2020 роки.