Новини

Річниця Житомирського району

685185

4 січня 2019 року Житомирський район відзначає свою чергову річницю від дня заснування. За адміністративно-територіальним поділом до складу району входять 20 сільських рад (у тому числі 4 обєднані територіальні громади) та 1 селищна рада, у яких нараховується 87 сільських населених пунктів та 3 селища міського типу: Озерне, Гуйва та Новогуйвинське. До районної ради обрано 36 депутатів, до місцевих рад – 328.

За останні роки в Житомирському районіі унаслідок реформи та децентралізації створено 4 обєднані територіальні громади, село Вереси одне із перших в Україні відійшло до територіальної громади міста Житомира.

Лише за останній рік проведено капітальні ремонти та оснащення медичних амбулаторій, зокрема Левківської, Ліщинської та Вертокиївської. Приміщення повністю відповідають високим сучасним стандартам, є енергоефективниими, підведено усі комунікації, наявний доступ до мережі Інтернет та комп’ютерна техніка, є санвузол, холодна та гаряча вода, облаштовано водовідведення. У селі Іванківці Вертокиївської сільської ради відкрито перший в області модульний фельдшерський пункт.

В селищі Озерне запрацювала перша поліцейська станція, де постійно працюватиме дільничний офіцер, за окремим графіком - ювенальний інспектор та, за потреби, - група швидкого реагування поліції.

Створено інклюзивно-медичний центр для дітей з обмеженими можливостями, центр військово-патріотичного виховання; реформовано первинну та вторинну ланки охорони здоровя: комунальні установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Центральна районна лікарня» реорганізовано у комунальні некомерційні підприємства, створено Левківський освітній округ та опорний навчальний заклад на базі Левківської школи.

 

Ви тут: Головна Річниця Житомирського району