Новини

Щорічне театралізоване свято "Гайдамацька Покрова" стрімко набирає популярності на Житомирщині

IMGP6065
IMGP5947
IMGP5955
IMGP6080
IMGP5989
IMGP6013
IMGP6021
IMGP6036
IMGP6080
IMGP6092
IMGP6156

Організований втретє поспіль 13 жовтня у селі Кодня Житомирського району, як вияв поваги до захисників нашого народу, Української Держави та гідне вшанування борців - захисників за територіальну цілісність, незалежність і суверенітет нашої Батьківщини, обласний захід "Гайдамацька Покрова" виправдовує очікування організаторів театралізованого свята.

На святі виступили кращі районні вокальні та хореографічні колективи і артисти, зокрема: гурт "Джерела", хор РБК "Поліський передзвін", вокальний колективу "Ліщинонька", ансамбль високопічської школи мистецтв "Калинонька", група "Малахівчанка", хореографічний колектив "Сюрприз" (БК с. Кодня), "Юність" (БК с. Троянів), "Весняночка" (БК "Миролюбівка") та інші. Також свято прикрасили народні аматорські ансамблі "Веселка" (м. Переяслав-Хмельницький), "Козаки-козаченьки" (МБК Баранівки), "Козацькі жарти" (Черняхівського РБК), "Журавка" (м. Житомир), вокальні колективи "Вербиченька" (БК с. Торчин Коростишівського району), "Козацька берегиня" (м. Житомир), естрадно-духовий оркестр "Сурми Полісся" (МБК Житомира), художній хореографічний колектив "Унава" Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І.Огієнка, бальний клуб "Ретро" (м. Житомир). Справжнім сюрпризом для гостей свята стали виступи учасника та переможця низки фестивалів Артема Кондратюка, сімейного дуету "Лебеді кохання" Анастасії і Дмитра Шевчуків, заслужених артистів України Яніни та Олександра Яремчуків.

 

Уже традиційно захід у Кодні - населеному пункті, в якому внаслідок не першої і не останньої підступної зради московсько-росіської держави українців, жорстоко було страчено поляками у 1768 році біля 300 учасників Коліївщини - розпочався з молитви та покладання квітів до Гайдамацької могили, пам'ятників Тарасу Шевченку та учасників Другої світової війни.

Тільки найкращих слів заслуговує пролог "Славні сини України!", який дав старт концертній програмі.

Ці свята символізують любов і шану українців до оборонців і визволителів рідної землі. Ці свята спільні і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави. Із давніх-давен українці з повагою ставляться до оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та рідного народу.

Від депутатського корпусу Житомирської районної ради, її голови Сергія Крутія та себе особисто учасникам "Гайдамацької Покрови" щирі вітання та побажання добра висловив заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах.

 Протоієреєм Дмитрієм, настоятелем храму Мефодія і Кирила у Скоморохах, та Протиієреєм Ярославом церкви Різдва Богородиці в Кодні слушно було зауважено, що кожна людина має бути доброю та вміти прощати. З цим не можливо не погодитися. «Разом з тим, я прошу у Бога також достатньої міцності для українського народу, щоб дати гідну відсіч тим, хто посягнув на вчення та правду Всевишнього, принісши війну в Україну» - сказав у своєму виступі Василь Стах.

 

Ви тут: Головна Щорічне театралізоване свято "Гайдамацька Покрова" стрімко набирає популярності на Житомирщині