Новини

Житомирський бронетанковий завод відзначив 75 річницю від дня заснування

12 жовтня у Новогуйвинському будинку культури урочисто відзначили 75-річницю від дня заснування Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод».

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» входить до Державного концерну «Укроборонпром», в складі якого виконує замовлення Міністерства оборони України та іноземних замовників з 23 країн світу.

Підприємство є одним з найбільших у машинобудівній галузі Житомирської області. На ДП «Житомирський бронетанковий завод» збережено високопрофесійний колектив, створено потужне сучасне виробництво. На підприємстві налагоджено замкнений цикл ремонту 18 типів бронемашин. Серед яких БМП, БТР, БРДМ, БМД і БТРД різних модифікацій. Крім цього, завод виробляє продукцію народно-господарського призначення, серед якої теплогенератори, а також може здійснювати капітальний ремонт двигунів с/г техніки тощо.

Підприємство постійно працює над розробленням нових видів продукції. Зокрема, розпочато випуск бойових модулів «Кастет», «Стилет», «Дуплет», які використовуються як альтернатива пушкам для бойових машин.

Одним із новинок продукції є автоматичний гранатомет ГР-1, який призначений для знищення незахищеної живої сили супротивника, розташованої як відкрито, так і за зворотними схилами висот та іншими подібними перешкодами, настильною і навісною стрільбою. Гранатомет в тактичному відношенні вигідно поєднує властивість мінометів - здатність вести навісний вогонь, властивість автоматичних гармат - високий темп стрільби і легкість,  маневреність станкових кулеметів. Гранатомет ГР-1 дуже ефективний при накритті площадкових незахищених цілей і скупчень живої сили.

Наразі завод є одним з провідних українських підприємств, що здійснює капітальний ремонт та глибоку модернізацію гусеничної бойової техніки та виготовляє сучасні бойові модулі для БМП, а також виготовляє гранатомети АНС-17 і комплектуючі для бронетанкової техніки.

На підприємстві впроваджено електронну систему закупівлі комплектуючих запчастин і матеріалів, яка виключає можливу корупційну складову.

З 2008 року по теперішній час підприємство підтверджує належне функціонування Системи управління організації та отримує сертифікати ISO.

Щороку ДП «Житомирський бронетанковий завод» представляє нові зразки техніки на виставці «Зброя і безпека» у м Києві, 2018 рік не є виключенням.

Привітати з ювілейною датою майже 700 працівників висококваліфікованого колективу очолюваного Ігорем Пшенічним, прибуло багато гостей.

Заступник голови районної ради Стах Василь Миколайович вручив Подяки кращим працівники та ветеранам ДП "Житомирський бронетанковий завод".

Враховуючи, що річниця підприємства відзначається напередодні Покрови Божої Матері, Дня захисника України та Дня Українського козацтва, настоятель Новогуйвинської церкви отець Дмитрій благословив ювілярів на добрі вчинки.

Святковою концертною програмою працівників, ветеранів Житомирського бронетанкового заводу та їхніх гостей привітали кращі артисти Житомирського району.

Ви тут: Головна Житомирський бронетанковий завод відзначив 75 річницю від дня заснування